ΑΡΘΡΟ

Του Μαργαρίτη Τζίμα

Πρώην Υπουργού

Ήρθαν, είδαν και απήλθαν. Ξέρετε τι ωραία είναι στην αντιπολίτευση; Δεν ευθύνεστε για τίποτε. Για όλα φταίνε οι άλλοι και κυρίως αυτοί που κυβερνάνε. Δεν μας είπατε όμως εδώ στη Δράμα, στην αιματοβαμμένη Μακεδονική Γη, τι κάνατε συνολικά στα 5 χρόνια που δεν ήσαστε αντιπολίτευση.

Σας μιλώ γιατί ξέρω. Έκανα συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Χωρίς όμως πανδημίες που αφανίζουν όλο τον κόσμο, όλο τον πλανήτη. Και τότε ο αρχηγός μας μάς απαγόρευε σε θέματα υγείας και παιδείας και στα εθνικά να είμαστε αρνητικοί. Δηλαδή τι θέλατε να μας πείτε. Τι προσπαθούσατε να πείτε στους Δραμινούς που δεν το ήξεραν.

Παρακολουθώ χρόνια το πολιτικό σας στίγμα. Ήμουν από τους λίγους Βουλευτές που παρακολουθούσα όλες σας τις ομιλίες στη Βουλή κύριε πρώην Πρωθυπουργέ. Έχετε αρκετά θετικά, όμως στα δύσκολα ακούτε τους λαϊκιστές του κόμματος σας. Ξέρετε τι θα έκανα εγώ αν ήμουν στη θέση σας κύριε πρ. Πρωθυπουργέ; Θα άφηνα έξω από την αντιπολιτευτική τακτική την πανδημία για όσο διαρκούσε. Θα απαιτούσα από τον Πρωθυπουργό να δώσω μαζί του τη μάχη που αφανίζει τους Έλληνες και την Ελλάδα. Θα απαιτούσα η πανδημία να μας ενώσει και όχι να μας διχάσει. Δεν θα κερδίσει κανείς σας από την πανδημία.

Απλώς κάνετε ό,τι μπορείτε να απαξιώσετε την πολιτική και τους πολιτικούς στα μάτια του λαού. Τον λαό τον ενδιαφέρει τώρα να σωθεί αυτός και η Πατρίδα μας. Δεν τον ενδιαφέρει ποιος φταίει και γιατί, πόσα κρεβάτια αφήσατε εσείς στα νοσοκομεία και πόσα οι άλλοι. Ναι, θα έπειθα φίλους μου επιχειρηματίες που βοήθησα ως Κυβέρνηση να συνδράμουν στον εξοπλισμό των νοσοκομείων μας. Κανένας δεν περισσεύει τώρα.

Μετά θα έρθει ο λογαριασμός κύριε αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ξέρετε η μεγαλοψυχία είναι μεγάλο προσόν στην πολιτική και αυτήν πάντοτε την αξιολογεί θετικά ο λαός. Δείξτε την. Δεν θα φύγει η πανδημία, γιατί θα είστε ενωμένοι οι πολιτικοί, αλλά θα τονώσετε το ηθικό των Ελλήνων τώρα που δοκιμάζεται βάναυσα. Τώρα που κάθε οικογένεια έχει και ένα κρούσμα. Διαφορετικά δεν σας ακούει κανείς.