ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

 

  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσέλθουν στους Δήμους, έως 30/8/2017, αν θέλουν να εντάξουν το σύνολο των οφειλών (έως και το 2016) στην ρύθμιση

 

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει και υπενθυμίζει στα μέλη του, ότι έχει ανακοινωθεί Νόμος 4483/2017 – ΦΕΚ 107/Α/31-7-2017 και ειδικότερα το άρθρο 52 που αφορά τις Ρυθμίσεις Οφειλών έως 100 δόσεις προς τους Δήμους.

Με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των Δήμων να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από οποιαδήποτε αιτία ενδιαφέροντος (τέλη, πρόστιμα, φόροι, κλήσεις ΚΟΚ, εισφορές, κλπ.), όπως & το τέλος παρεπιδημούντων 2 ή 0,5% & 5% που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι οφειλές αυτές είναι οι ήδη βεβαιωμένες μέχρι και το 2011 καθώς επίσης και αυτές από το 2012 έως & το 2016 που θα βεβαιωθούν από τους Δήμους από την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Για τον λόγο αυτό οι επιχειρήσεις & πολίτες που θέλουν να ενταχθούν για όλες τις οφειλές τους στην ρύθμιση (μέχρι και το 2016) θα πρέπει να προσέλθουν στις υπηρεσίες των Δήμων το αργότερο μέχρι την 30η Αυγούστου 2017.

Το Επιμελητήριο Δράμας εκφράζει την ικανοποίηση του για την έκδοση της ρύθμισης για την οποία αγωνίσθηκε και υπέβαλλε τεκμηριωμένη πρόταση, εδώ και δύο χρόνια, σε συνεργασία με το σωματείο που εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα με τον Πρόεδρο κ. Ηλία Ηλιάδη. Το αίτημα επίσης υποβλήθηκε και υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Δράμας, ο οποίος ήταν θετικός από την αρχή της διαδικασίας για την αναγκαιότητα της ρύθμισης. Το αίτημα υποστήριξε και συνέβαλλε καθοριστικά να ενταχθεί στο νόμο 4483/2017, ο Βουλευτής κ. Χρήστος Καραγιαννίδης.

Επίσης ενημερώνουμε ότι ήδη το Επιμελητήριο Δράμας υπέβαλλε αίτημα για όσους από τους οφειλέτες ήταν ήδη σε ρύθμιση και κατέβαλλαν ποσά δόσεων & είναι δίκαιο, αυτά να υπολογισθούν στο αναλογούν κεφάλαιο και όχι στο πρόστιμο ή τις προσαυξήσεις, από την στιγμή που θα υποβάλλουν αίτημα ένταξης στην νέα ρύθμιση.

 

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας