Η ρατσιστική επίθεση στο Μετρό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, με τη ΣΤΑ.ΣΥ να ξεκαθαρίζει ότι ο δράστης συνελήφθη αφού οι εργαζόμενοι στον σταθμό αντέδρασαν άμεσα.

Στη σύλληψη του ατόμου που προχώρησε στη ρατσιστική επίθεση στο Μετρό κατά μετανάστη έχει προχωρήσει η Αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ. Θυμίζουμε ότι βίντεο από την επίθεση κυκλοφόρησε στα social media.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, αναφορικά με επίθεση που δέχθηκε επιβάτης από άνδρα εντός συρμού της Γραμμής 1 του Μετρό το Σάββατο 22/01/2022, η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει, πως η αντίδραση του εμπλεκόμενου  στο εν λόγω συμβάν προσωπικού της ήταν άμεση.

Με παρέμβαση του Ελεγκτή Ασφαλείας, καθώς και του Υπεύθυνου Σταθμού στο Μοσχάτο, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και ομάδα ΔΙΑΣ που κατέφθασε στο σταθμό, προχώρησε στη σύλληψη άνδρα, εμπλεκόμενου στο εν λόγω περιστατικό.

Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της εταιρείας μας και ως εκ τούτου η ΣΤΑ.ΣΥ. προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του φερόμενου ως δράστη. Συγχαίρουμε το προσωπικό μας για την άμεση αντίδρασή του στο εν λόγω συμβάν, όπως και σε κάθε συμβάν που εμποδίζει την ομαλή μετακίνηση του συνόλου των επιβατών μας».

Το εξοργιστικό βίντεο από την επίθεση

Ένα ακόμα σοκαριστικό περιστατικό ρατσιστικής βίας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από τα Social Media.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση της σελίδας menoume_energoi στο instagram, επιβάτης στη διαδρομή του Ηλεκτρικού από το Ν. Φάληρο έως Μοσχάτο χτύπησε μετανάστη επειδή «δεν του άρεσε ο τρόπος που κοίταζε».

«Στην Ελλάδα της «ανάπτυξης», κυκλοφορούν αιμόφυρτοι (μετανάστες) άνθρωποι από λεβέντες Έλληνες (aka φασίστες) στους οποίους ‘δεν τους αρέσει ο τρόπος που κοιτάμε’.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον ηλεκτρικό στην διαδρομή Ν. Φάληρο έως Μοσχάτο. Δεν σιωπούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που το γεννά!» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Πηγή: in.gr