Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την ουκρανική πόλη Ντνίπρο, η οποία τα ξημερώματα της Παρασκευής βομβαρδίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών Νωρίς το πρωί βομβαρδίστηκαν «παιδικός σταθμός», «πολυκατοικία», καθώς και διώροφη «βιοτεχνία υποδημάτων», που έχει πάρει φωτιά. «Ένας άνθρωπος είναι νεκρός», ανακοινώθηκε.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στη Μαριούπολη, η οποία βομβαρδίζεται κάθε μισή ώρα, όπως λένε οι πολίτες που έχουν μείνει πίσω. Oι συνθήκες στην πόλη ειναι «μεσαιωνικές» καθώς οι κάτοικοι χωρίς νερό και ρεύμα, ανίκανοι να θάψουν τους νεκρούς τους, συγκρούονται για λίγα τρόφιμα

Ουκρανία: Πάνω από 30 άμαχοι νεκροί στις περιοχές των αυτονομιστών

Πάνω από τριάντα άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις περιοχές οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουρανία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δήλωσε αξιωματούχος της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ραντιόν Μιρόσνικ, αξιωματούχος των αυτονομιστών αρχών, είπε πως έχουν χάσει τη ζωή τους 34 άμαχοι και έχουν τραυματιστεί άλλοι σχεδόν 180 μέσα σε 22 ημέρες, κάνοντας λόγο για «κλιμάκωση» των επιθέσεων των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στο Λουγκάνσκ και στο Ντανιέτσκ.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Πηγή: newsbomb.gr