ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ. ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ

 

 

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, το σώμα έλαβε ομόφωνη απόφαση για έκδοση ψηφίσματος κατά του κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στο Παρανέστι.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία στην προοπτική κλεισίματος του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στο Παρανέστι το οποίο πραγματοποιείται για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Απαιτεί να εξαιρεθεί ο Δήμος Παρανεστίου από το σχέδιο κλεισίματος και αναστολής λειτουργίας του γραφείου των ΕΛ.ΤΑ. που εδρεύει στο Παρανέστι, έδρα ΟΡΕΙΝΟΥ και ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ, λόγω πληθυσμιακών και κοινωνικών αναγκών και να αρθεί οποιαδήποτε απόφαση που θα διαταράξει την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου καλεί τη διοίκηση του οργανισμού να επανεξετάσει την απόφασή της και να μην κλείσει το κατάστημα και να συνεχίσει να λειτουργεί αναβαθμίζοντας, εξυπηρετώντας τους κατοίκους του Δήμου και των υπηρεσιών που εδρεύουν σ’ αυτό».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου ανέφερε πως «με έκπληξη, απογοήτευση και απορία πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων να βάλει λουκέτο στο ιδιόκτητο και πρόσφατα ανακαινισμένο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. που λειτουργεί στην κοινότητα Παρανεστίου και έδρα του Δήμου μας». Όπως είπε, το κατάστημα εξυπηρετεί τις υπηρεσίες που εδρεύουν στο Παρανέστι, αλλά και όλους τους κατοίκους, οι οποίοι «επί το πλείστον είναι γεωργοκτηνοτρόφοι και συνταξιούχοι, πολίτες κατά κανόνα μεγάλης ηλικίας, με δυσκολία μετακίνησης». Επίσης, ο κ. Καγιάογλου υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη «στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού απαξιώνει έναν ολόκληρο Δήμο και μάλιστα, τον πρώτο σε έκταση ορεινό Δήμο της Ελλάδας και θα δημιουργήσει τεράστια ταλαιπωρία, πλήττοντας ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου και τις υπηρεσίες που εδρεύουν σ’ αυτό». «Η συγκεκριμένη απόφαση είναι κοινωνικά άδικη και επιζήμια θεωρώντας τους κάτοικους του Δήμου μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας, οι οποίοι αξίζουν και δικαιούνται υπηρεσίες και υποδομές κοινής ωφέλειας όπως όλοι οι πολίτες αυτού του κράτους», κατέληξε ο κ. Καγιάογλου.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρώην Δήμαρχος Παρανεστίου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αλίκη Σωτηριάδου, η οποία επεσήμανε πως ο κίνδυνος κλεισίματος υπήρχε από το 2004 και «κάθε χρόνο πηγαίναμε στις αρμόδιες υπηρεσίες και ζητούσαμε τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος». «Το γεγονός αυτό είναι πολύ δυσάρεστο, γιατί κάθε υπηρεσία που κλείνει, κλείνει και μία πόρτα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» σημείωσε η κ. Σωτηριάδου, η οποία πρόσθεσε: «Χρειάζεται πίεση. Δεν μπορεί από την έδρα του Δήμου να κλείνει ένα κατάστημα, που δεν υπάρχει σε καμιά άλλη κοινότητα του Δήμου». Ακόμη, η κ. Σωτηριάδου ανέφερε: «Δεν μπορεί να μη εξυπηρετείται ολόκληρος Δήμος, ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος Ορεινός και Μειονεκτικός. Να μην υπάρχει κατάστημα των ΕΛΤΑ και να ταλαιπωρείται όλος ο πληθυσμός και οι υπηρεσίες που εδρεύουν σ αυτό, με μεγάλο κόστος αφού θα αναγκάζονται κατεβαίνουν στην Δράμα. Θα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε έντονα, διότι αυτό θα είναι καταστροφή για την περιοχή μας. Θα έπρεπε να είχαμε προλάβει το γεγονός αυτό».