ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, η πρώτη σύσκεψη φορέων για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, ο οποίος σχεδιάζεται από το Δήμο Δράμας να υλοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου και φέρει τον τίτλο «Δραμινο-Υγεία».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Δράμας «με βασική προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική στα πλαίσια των δεδομένων και των αναγκών που ανακύπτουν συνεχώς στα θέματα της σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού» σχεδιάζεται η δράση με τίτλο «Δραμινο-Υγεία», ενός θεματικού ιατρικού πάρκου διάρκειας 5 ημερών στην περιοχή της Ανάπλασης και παράλληλα σε δημόσιους χώρους της πόλης. Στο ιατρικό πάρκο θα βρίσκονται κινητές μονάδες υγείας, περίπτερα συλλόγων και φορέων, εθελοντές επιστήμονες σωματικής και ψυχικής υγείας παρέχοντας υπηρεσίες ενημέρωσης, πρόληψης, ευαισθητοποίησης, συμβουλευτικής, βιωματικά και συναφείς δράσεις. Στις θεματικές γωνιές της πόλης θα πραγματοποιούνται ομιλίες από εγκεκριμένους επιστήμονες υγείας.

Στην ίδια ανακοίνωση του Δήμου Δράμας επισημαίνεται επίσης πως «σήμερα περισσότερο από ποτέ σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, που πλήττει σοβαρά και αυξητικά τη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών επιτάσσεται η αναγκαιότητα δημιουργίας θεσμοθετημένων δράσεων με την εμπλοκή και τη συνεργασία της Τοπικής αυτοδιοίκησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε πανελλαδικό. Η ενδυνάμωση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, η κινητοποίηση των πολιτών σε επίπεδο πολιτικό και η πραγμάτωση αλληλέγγυων, βιώσιμων σχημάτων συνεργασίας και αλληλοβοήθειας αποτελούν μονόδρομο για τις τοπικές κοινωνίες συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και την εξωστρέφεια μας».

Στη σύσκεψη, παρουσία του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι δήλωσαν πως θα σταθούν αρωγοί στη συγκεκριμένη δράση. Μάλιστα, συστάθηκε επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την οργάνωση της δράσης αποτελούμενη από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αλέξη Παναγιωτίδη, την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, την Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Όλγα Βασιλείου, την Πρόεδρο του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Παραπληγικών κ. Αγλαΐα Κατσιγιάννη και την Ειδική Σύμβουλο του Δημάρχου Δράμας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής κ. Γεωργία Χειράκη.

«Ευελπιστούμε να καταφέρουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Δράμας, έτσι ώστε όχι μόνο να υλοποιηθεί η δράση, αλλά και να καταστεί θεσμός, «προς όφελος των δημοτών μας, μικρών και μεγάλων».