Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας αφορούσε την τροποποίηση απόφασης για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΔ, έτσι ώστε το τέλος σύνδεσης για παροχές που αφορούν σε δημοτικούς χώρους, πάρκα κ.α. να είναι στο ύψος των 100 ευρώ.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Γιάννης Γεωργιάδης, εισηγούμενος το θέμα, ανέφερε: «Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ πήραμε απόφαση να τροποποιήσουμε την τιμολογιακή πολιτική που αφορά τα τέλη σύνδεσης που αφορούν δημοτικούς χώρους, όπως είναι πάρκα, γήπεδα κλπ. και το μειώνουμε από τα 280 ευρώ που ήταν, στα 100 ευρώ συν ΦΠΑ. Το σκεπτικό της απόφασης έχει να κάνει με το ότι κάναμε μια έρευνα και έχουμε εντοπίσει σε όλο το γεωγραφικό πλάτος του Δήμου πάνω από 200 σημεία, όπως είναι πάρκα, νεκροταφεία, γήπεδα κλπ. στα οποία δεν έχει μπει ποτέ υδρόμετρο.

Με το κόστος αυτό θέλουμε επί της ουσίας να πληρώσουμε την προμήθεια του υδρομέτρου, ένα φρεάτιο και μια σχετική εργατοώρα. Η ΔΕΥΑΔ θα κάνει την τοποθέτηση. Ο σκοπός και η φιλοσοφία είναι αφενός η εισροή χρήματος από τον Δήμο στη ΔΕΥΑΔ ως οφείλει ως καταναλωτής του νερού και αφετέρου να αρχίσουμε και να μετράμε και το νερό, διότι έχουμε ακόμη πολύ μεγάλη απόκλιση στο υδατικό ισοζύγιο, σε αυτό που αντλούμε και σε αυτό που ξοδεύουμε. Είναι διπλής κατεύθυνσης η απόφαση. Είναι προς όφελος του Δήμου. Είναι μια απόφαση που θα βοηθήσει πάρα πολύ τη ΔΕΥΑΔ, όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως σε θέματα ογκομέτρησης του νερού».

Στο πλαίσιο της συζήτησης τέθηκε από πλευράς αντιπολίτευσης ερώτημα σχετικά με παλιά χρέη του Δήμου προς τη ΔΕΥΑΔ για το δημοτικό στάδιο και άλλους χώρους και αν θα προχωρήσει η εξόφλησή τους, τουλάχιστον σε βάθος πενταετίας, χρονικό διάστημα το οποίο αναγνωρίζεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως το συγκεκριμένο θέμα «είναι ένας βραχνάς» και πρόσθεσε: «Το έχουμε συζητήσει και με τη νομική υπηρεσία». «Αναμένουμε μια δικαστική απόφαση η οποία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Είναι ένα λεπτό σημείο. Επίκεινται και θέματα καταλογισμού σε ένα σημείο. Δηλαδή νομίζω είναι σωστό το δικαστήριο να αποφανθεί ποια είναι η τύχη της υπόθεσης που περιγράψατε», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε: «Περιμένουμε αυτή την απόφαση και θα πράξουμε αναλόγως».

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε: «Δεν μπορεί να αντλούμε νερό και κάποιοι επειδή δεν το πληρώνουν, να κάνουν αλόγιστη χρήση». Όπως είπε, «πρέπει ο Δήμος σε κάθε σημείο που καταναλώνει νερό, να το πληρώσει». «Δεν θα απαλλαγεί κανένας. Όποιος καταναλώνει, πληρώνει. Τόσο απλά», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «υπάρχουν πάρα πολλά σημεία στα οποία το νερό φεύγει αλόγιστα χωρίς υδρόμετρα», διευκρινίζοντας πως μιλάει για ιδιώτες. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «όποιος απολαμβάνει το νερό της ΔΕΥΑΔ, θα το πληρώσει» και κατέληξε: «Η ψαλίδα στο ισοζύγιο άντλησης και διάθεσης πρέπει να κλείσει».