ΙΝΤΙΜΕ

Πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού για άνοιγμα Μουσείων στις 14 Μαΐου, 21 Μαΐου τα θερινά σινεμά και τέλος Μαΐου τα θέατρα και οι συναυλίες.

Το άνοιγμα μουσείων, θερινών σινεμά και θεάτρων καθώς την επανεκκίνηση των συναυλιών προτείνει το υπουργείο Πολιτισμού, μετά την επανέναρξη του τουρισμού στα μέσα Μαΐου.

Όπως δήλωσαν κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού στο Newsbomb.gr, η πρόταση αφορά στο άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Μαΐου τα θερινά σινεμά και τέλος Μαΐου τα θέατρα και οι συναυλίες.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα συμμετάσχει αύριο στην τακτική σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της επανέναρξης στις δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Τον τελευταίο λόγο τον έχουν πάντως οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφανθούν για τον χρόνο ανοίγματος μουσείων, θεάτρων, θερινών σινεμά.

Σημειώνεται, ότι σε κάθε περίπτωση, οι όποιες πολιτιστικές δραστηριότητες επιτραπούν, θα γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Πηγή: newsbomb.gr