ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

  • Για συμμετοχή στην χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά «Ονειρούπολη 2018-2019»

 

Με την υπ’ αριθμ. 395/2018 Απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, για 15η χρονιά για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Δήμο Δράμας, θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή «ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ 2018-2019» και εντός του χώρου του Δημοτικού Κήπου θα λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Για τις ανάγκες λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, πρόκειται να χορηγηθούν εγκρίσεις συμμετοχής στους συμμετέχοντες που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Με την υπ’. αριθμ. 52/2018 ΑΔΣ (κανονισμός λειτουργίας Χριστουγεννιάτικης Αγοράς), καθορίστηκαν τα επιτρεπόμενα είδη πώλησης καθώς και ο αριθμός των αδειών συμμετοχής και το τέλος ανά κατηγορία είδους.

Σημειώνεται δε, ότι οι εγκρίσεις συμμετοχής εκδίδονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ισχύουν για συγκεκριμένο χώρο, θέση και διάστημα.

Οι εγκρίσεις συμμετοχής στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά, που θα διατεθούν σε όσους αναδειχθούν δικαιούχοι και θα δραστηριοποιηθούν ΕΝΤΟΣ του Δημοτικού Κήπου στους ξύλινους οικίσκους είναι οι εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1. Κρύα Σάντουιτς, HotDog, πίτσα, τοστ, νερό, αναψυκτικά, χυμοί, τοπική μπύρα

(3) Τρεις εγκρίσεις – Θέσεις, Τέλος: 3.000 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2. Πίτες παραδοσιακές, σφολιατοειδή, πιροσκί, νερό, αναψυκτικά, χυμοί, τοπική μπύρα

(2) Δύο εγκρίσεις – Θέσεις, Τέλος: 3.000 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3. Παραδοσιακό Δραμινό Ρόδι (Χυμός)

(1) Μία έγκριση – Θέση, Τέλος: 1.500 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4. Παραδοσιακά Δραμινά προϊόντα – Bluberry

(1) Μία έγκριση –Θέση, Τέλος: 1.500 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5. Αποξηραμένες ενεργειακές υπερτροφές, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, βότανα

(2) Δύο εγκρίσεις – Θέσεις, Τέλος: 2.000 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6. Είδη Λαϊκής Τέχνης, αναμνηστικά δώρα

(6) Έξι εγκρίσεις – Θέσεις, Τέλος: 2.000 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 7. Χειροποίητα αρωματικά είδη (σαπούνια & αρώματα)

(1) Μία έγκριση – Θέση, Τέλος: 1.500 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8. Καφέδες, τσάι, σοκολάτες, σαλέπι, νερό, αναψυκτικά, χυμοί, τοπική μπύρα

(3)Τρείς εγκρίσεις – Θέσεις, Τέλος: 3.000 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 9. Γλυκές κρέπες, γλυκές βάφλες, νερό, αναψυκτικά, χυμοί, χωνάκι σοκολάτας

(2) Δύο εγκρίσεις – Θέσεις, Τέλος: 3.000 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 10. Ζαχαρώδη, ζαχαρωτά, καραμέλες, σοκολατάκια, σοκολάτες

(4) Τέσσερις εγκρίσεις – Θέσεις, Τέλος: 2.500 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 11. Τοπικός παραγόμενος οίνος

(1) Μία έγκριση – Θέση, Τέλος: 1.500 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 12. Καραμελωμένοι ξηροί καρποί

(2) Δύο εγκρίσεις – Θέσεις, Τέλος: 2.000 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 13. Παραδοσιακά είδη γλυκού (σιροπιαστά, λουκουμάδες, τουλουμπάκια), χύμα παγωτό

(2) Δύο εγκρίσεις – Θέσεις, Τέλος: 2.000 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 14. Χειροποίητα αναμνηστικά προϊόντα Δράμας – Ονειρούπολης

(2) Δύο εγκρίσεις – Θέσεις, Τέλος: 2.000 €

Οι εγκρίσεις συμμετοχής στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά, που θα διατεθούν σε όσους αναδειχθούν δικαιούχοι και θα δραστηριοποιηθούν ΠΕΡΙΞ του Δημοτικού Κήπου είναι οι εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1. Κάστανα

(2) Δύο εγκρίσεις – Θέσεις, Τέλος: 500 €

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2.Ποπκορν, μαλλί της γριάς

(4) Τέσσερις εγκρίσεις – Θέσεις, Τέλος: 500 €

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται από 5 Οκτωβρίου 2018 ημέρα Παρασκευή έως και 12 Οκτωβρίου 2018 ημέρα Παρασκευή.

Πληροφορίες: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δήμο Δράμας στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (1ης Ιουλίου & Βερμίου γωνία – 1ος όροφος, γραφείο 112). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2521350686, για την προμήθεια του εντύπου της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ:

  1. Βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας(από τον Δήμο μόνιμης κατοικίας του πωλητή-φυσικό ή νομικό πρόσωπο). Όταν πρόκειται για εταιρίες ή συνεταιρισμούς κλπ .τότε προσκομίζεται καταστατικό και πρακτικό ορισμού νομίμου εκπροσώπου.
  2. Βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας με τις μεταβολές από το ΤΑΧΙS και ΚΑΔ σχετικό με τη δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο που συνάδει με το αντικείμενο δραστηριότητας (πρόσφατη εκτύπωση).
  3. Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου κατά περίπτωση.
  4. Άδεια υπαιθρίου εμπορίου
  5. Εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων – ποτών Πιστοποιητικό Υγείας σύμφωνα με τη με αριθμό Υ1γ/Γ.Π./οικ. 35797/4.4.2012 (Β΄1199) απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων και το πέρας της διαδικασίας ελέγχου θα εκδοθεί κατάλογος συμμετεχόντων για την Χριστουγεννιάτικη Υπαίθρια Αγορά, ο οποίος θα αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Δράμας, προκειμένου οι επιλεγέντες να καταβάλουν τα αναλογούντα τέλη υπέρ του δήμου και κατόπιν να εκδοθεί η έγκριση συμμετοχής. Η εν λόγω απόφαση θα κοινοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Η είσπραξη του ανωτέρω τέλους θα γίνεται πριν την έκδοση της έγκρισης συμμετοχής είτε στο Ταμείο του Δήμου Δράμας είτε με κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό του Δήμου (όπου πρέπει να αναγράφονται η αιτιολογία και τα πλήρη στοιχεία του αιτούντα). Για τη χορήγηση της έγκρισης συμμετοχής απαραίτητη θα είναι η προσκόμιση του διπλότυπου είσπραξης από το Ταμείο του Δήμου Δράμας και η βεβαίωση μεταβολής από την οικεία Δ.Ο.Υ/Δήλωση υποκαταστήματος όπου προβλέπεται και απόδειξη της ταμειακής μηχανής που θα χρησιμοποιηθεί στην υπαίθρια αγορά.