ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ CRABS, ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ LA SPROTIVA ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ONE STEP BEYOND_ENDURANCE TEAM

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Προπονητική ημερίδα, στα μονοπάτια του Κορυλόβου, με θέμα «Εισαγωγή στο ορεινό τρέξιμο», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, με σημείο συνάντησης το Κιόσκι του Πανοράματος. Παρά το βροχερό κυριακάτικο πρωινό, πλήθος δρομέων, αλλά και φίλων του ορεινού τρεξίματος, παραβρέθηκε στην ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από το ηλεκτρονικό κατάστημα υποδημάτων CRABS (www.crabs.gr), στο πλαίσιο έναρξης λειτουργίας του, σε συνεργασία με την εταιρεία ειδικευμένου εξοπλισμού ορεινού τρεξίματος La Sportiva και την ομάδα για την προαγωγή του ορεινού τρεξίματος One Step Beyond_Endurance Team.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο κ. Αλέξανδρος Λαζαρίδης, από το ηλεκτρονικό κατάστημα CRABS καλωσόρισε το κοινό και στη συνέχεια ο πολύπειρος δρομέας βουνού και υπεύθυνος πωλήσεων της La Sportiva στην Βόρεια Ελλάδα κ. Παναγιώτης Γούναρης παρουσίασε τα κυριότερα μοντέλα παπουτσιών της εταιρείας. «Η La Sportiva προσφέρει μια τεράστια γκάμα παπουτσιών για όλα τα τερέν και για όλους τους τύπους δρομέων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο προπονητικό σκέλος της ημερίδας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε συνθήκες προπόνησης και τρεξίματος τα παπούτσια της La Sportiva.

Στη συνέχεια της ημερίδας ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής της ομάδας «One Step Beyond_Endurance Team» κ. Δημήτρης Τζεφαλής ανέλυσε στους συμμετέχοντες τη σημασία της σωστής προθέρμανσης, των σωστών διατάσεων και τη χρησιμότητά τους στο ορεινό τρέξιμο με πρακτική εφαρμογή από τους συμμετέχοντες. Επίσης έγινε παρουσίαση της τεχνικής τρεξίματος σε ανηφόρα και κατηφόρα και υποδείχτηκαν πολλά από τα μυστικά της βελτίωσης σε αυτά μέσα από την προπόνηση.

Στο τέλος της ημερίδας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στα μονοπάτια του Κορυλόβου και αψηφώντας την έντονη βροχόπτωση ομολογουμένως απόλαυσαν το ορεινό τρέξιμο σε συνθήκες που του αρμόζουν!