Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ιδ. Δικαίου, των Τραπεζών, Ιδ. Καταστημάτων, οικιών κλπ. από της 8ης πρωινής ώρας της 23 Μαρτίου έως και τη Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022 όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και Τραπεζών, μνημείων, πλατειών κλπ.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Το πρωί θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κλπ.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Ώρα 7.00 π.μ.

Έπαρση σημαίας στον ιστό της Ελευθερίας από μαθητές Φιλαρμονικής.

Ώρα 7.15 π.μ.

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα παιανίσει Θούρια εμβατήρια.

Ώρα 10.00 π.μ.

Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου για την Εθνική Επέτειο

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του Γυμνασίου Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδη Ιωάννη

Ώρα 11.00 π.μ.

Θα ψαλλεί στην πλατεία Ελευθερίας επιμνημόσυνη δέηση

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας Ελευθερίας

Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος

Ώρα 12.00 π.μ.

Παρέλαση, προπορευόμενης της Φιλαρμονικής του Δήμου, των μαθητών και μαθητριών (σημαιοφόροι και παραστάτες) των Σχολείων Δημοτικών και Μέσης Εκπαίδευσης.

Κατά την παρέλαση, η οποία δεν θα πρέπει να έχει συνολική χρονική διάρκεια μεγαλύτερη των 60 λεπτών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας για την καταπολέμηση του covid-19, καθώς και για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων, τα τμήματα των σχολείων και των συλλόγων που επιθυμούν να παρελάσουν καλούνται να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

-Τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας να παρελάσουν μόνο με τους σημαιοφόρους, παραστάτες και τον ορισμένο εκπρόσωπό τους.

-Οι σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία στην κατάθεση στεφάνων να εκπροσωπηθούν μόνο από ένα άτομο.

-Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους όσους συμμετέχουν στην παρέλαση, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, λόγω συνωστισμού, εκτός από τους παρελαύνοντες καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις. Ωστόσο, όσο παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση –εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν τις μάσκες τους.

Τόπος παρέλασης

Τα τμήματα θα παραταχθούν στην οδό Μ. Αλεξάνδρου και θα παρελάσουν στην οδό Γ. Παπανδρέου, κατευθυνόμενα από τον πλάτανο προς την οδό Φιλίππου(ΚΤΕΛ).

Ώρα 5.30 μ.μ.

Υποστολή σημαίας

Τελετάρχης ορίζεται η κα Τερζή Δέσποινα, Δημοτική Υπάλληλος.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να συμμετάσχουν όλες οι αρχές, υπηρεσίες ΝΠΔΣ και Ιδιωτικού Δικαίου, Τράπεζες, Οργανώσεις, Σύλλογοι και οι κάτοικοι της Κοινότητας.

 

Ο Δήμαρχος

Θεόδωρος Αθανασιάδης