ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

 

Συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis, στη Βουλή, Αθήνα, στις 5 Μαρτίου, 2018

 

Ξεκίνησε τις εργασίες της, το απόγευμα της Δευτέρας 5 Μαρτίου 2018, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis. Σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση εξελέγη το Προεδρείο της Επιτροπής, με τον Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Θόδωρο Δρίτσα (12 υπέρ – 8 λευκά) να εκλέγεται Πρόεδρος, τον Βουλευτή τον ΑΝΕΛ κ. Γιώργο Λαζαρίδη (12 υπέρ – 8 λευκά) Αντιπρόεδρος και τη Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη (13 υπέρ – 7 λευκά) Γραμματέας.

Στην Προανακριτική συμμετέχουν συνολικά 21 Βουλευτές, 10 του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 5 της Ν.Δ. και ένας από κάθε ένα από τα υπόλοιπα 6 κόμματα της Βουλής (Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, Κ.Κ.Ε., Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και ΑΝΕΛ). Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην Επιτροπή είναι και ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης.

Στη πρώτη συνεδρίαση η Επιτροπή αποφάσισε οι συνεδριάσεις να είναι «κλειστές», χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, απορρίπτοντας κατά πλειοψηφία το σχετικό αίτημα που κατατέθηκε από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Υπέρ του αιτήματος τάχθηκαν Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, Κ.Κ.Ε. και Ποτάμι, ενώ κατά ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ν.Δ. και ΑΝΕΛ. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων κράτησε ουδέτερη στάση.