Ο Γ. ΜΠΥΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ, Η ΔΟΞΑ ΣΕ ΠΑΥΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗ

 

 

Μετά από μια 3ετία στα κοινά της Δόξας, ο πρώην χορηγός και νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Μπύρος πήρε την οριστική απόφαση για αποχώρηση και οριστική απεμπλοκή.

Όμως μαζί με την παραπάνω απόφαση, ο ίδιος ο κ. Μπύρος έδωσε το περίγραμμα των προϋποθέσεων για την ομαλή διαδοχή.

Η εξασφάλιση των διασφαλίσεων της ομαλής λειτουργίας της ΠΑΕ ετέθη εξ αρχής από τον κ. Μπύρο ως όρος που είναι αδιαπραγμάτευτος και οι λόγοι είναι δύο, ο ηθικός και ο νομικός.

Ο ηθικός είναι ότι η ίδια η διαδοχή «φωτογραφίζει» τον εντολέα της διαδοχής, αφού παρά τα όποια θέματα, η ενασχόληση στο πρωτάθλημα 2016-2017 ως χορηγού είχε τη Δόξα ως ερασιτεχνικό σωματείο να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής – 1ος Όμιλος, κατηγορία ασύμμετρη για το status των Μαυραετών.

Το νέο πρωτάθλημα 2019-2020 βρίσκει τη Δόξα, ως ΠΑΕ πλέον, στο νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Super League 2, στο οποίο η οικονομική στήριξη μέσω του τηλεοπτικού συμβολαίου από την ΕΡΤ έχει «προίκα» ένα ποσό της τάξης των 800.000 ευρώ.

Και ο δεύτερος λόγος, ο νομικός, είναι ότι σε διάστημα 6-8 μηνών «ωριμάζει» ο χρόνος οριστικής μεταβίβασης των μετοχών, αφού τότε συμπληρώνει 3ετία στην ΠΑΕ ως μεγαλομέτοχος και Πρόεδρος ο κ. Μπύρος, ενώ είναι και σε «αδράνεια» η ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού).

Και η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι είμαστε 20/6/2019 και η ΠΑΕ Δόξα είναι σε πλήρη ΑΔΡΑΝΕΙΑ!!! Χρονικά αυτό είναι απαγορευτικό έως καταστροφικό, αφού όλα τα στελέχη είναι σε ελεύθερη αναζήτηση νέας στέγης. Πού πάμε; Με ποιους; Πότε; Είναι τα δίκαια ερωτήματα όλων των φιλάθλων. Η θηλιά που περνά ο χρόνος καθίσταται ασφυκτική.

Εν κατακλείδι, λεφτά στην ΠΑΕ υπάρχουν (μέσω ΕΡΤ), ικανά και άξιοι διάδοχοι είναι το ALERT των Μαυραετών.