ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Δ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ, ΔΙΟΤΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, «ΑΝΕΚΥΨΕ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ», ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ Α. ΠΑΤΑΚΑΚΗ

 

  • Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Α. Πατακάκη: «Δεν έχω τίποτε το οποίο να μου δημιουργεί κανένα πρόβλημα… Από εκεί και πέρα ο καθένας ας κάνει την αυτοκριτική του και μετά συζητάμε»
  • Υψηλοί τόνοι και από το Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας Χρ. Καραγιαννίδη: «Όταν δεν μας βγαίνει να γίνουμε να Δραμάρχες ας κάνουμε μια προσπάθεια υποχώρησης για το καλό του τόπου… Αυτός που ενδιαφέρεται για τη Δράμα και για τους Δραμινούς, που έχει ειπωθεί τόσες φορές πια, το δείχνει στην πράξη και όχι στα λόγια… Όσοι δεν τους βγήκε το παιχνίδι, ας καθίσουν τον πάγκο και ας κοιτάν τι θα κάνουν οι υπόλοιποι»

Στα ύψη ανέβηκε το τοπικό πολιτικό θερμόμετρο τις τελευταίες ημέρες καθώς οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στον Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη από την μια και τον Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη από την άλλη. Η αρχή για το νέο κύκλο έντασης στα τοπικά πολιτικά πράγματα δόθηκε με τη συνεδρίαση των θεσμικών εκπροσώπων της Δράμας την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 (αναλυτικό ρεπορτάζ στη διπλανή σελίδα της εφημερίδας) και την επιστολή που έστειλε μια ημέρα πριν τη διεξαγωγή της συνάντησης, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, γνωστοποιώντας ότι δεν παραβρεθεί σε αυτήν. Μάλιστα, αιτιολογώντας την απόφαση του ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε τρεις λόγους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρίτος εξ αυτών, καθώς ο Βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρει ότι «ανέκυψε θεσμικό πρόβλημα, σοβαρότερο όλων, που άφορα πρόσωπο, του δεύτερου βαθμού Αυτ/σης του Νομού μας, γεγονός που μου “επιβάλλει”, για λογούς αρχής, ν’ απέχω από παρεμφερείς συσκέψεις, μέχρις ότου να υπάρξει θεσμική απάντηση και λύση», φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη.

 

«Ανέκυψε θεσμικό πρόβλημα, σοβαρότερο όλων, που άφορα πρόσωπο, του δεύτερου βαθμού Αυτ/σης του Νομού μας»

 

Αναλυτικά, στην επιστολή του, με ημερομηνία 10 Ιουλίου, προς τους θεσμικούς εκπροσώπους του Νομού, ο Βουλευτής κ. Κυριαζίδης αναφέρει:

«Ενημερώθηκα, ύστερα από τις αλλεπάλληλες αναβολές (!) της σύσκεψης, με μοναδικό θέμα την οδική σύνδεση του Νομού μας με την ΕΓΝΑΤΙΑ οδό, ότι αύτη θα πραγματοποιηθεί αύριο (11/7).

Δυστυχώς η όλη αρχική καλοπροαίρετη προσπάθεια πολεμήθηκε, ναρκοθετήθηκε και τελικά αποψιλώθηκε.

Επειδή :

α. αύριο (11/7) ορίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων συζήτηση για το ΚΥΠΡΙΑΚΟ σ’ επίπεδο αρχηγών κομμάτων, όπου η παρουσία των Βουλευτών είναι απαραίτητη,

β. διαπιστώνεται από τη σχετική πρόσκληση ότι “εξαιρέθηκε”, άγνωστο για ποιο λόγο, το σύνολο σχεδόν των Θεσμικών φορέων του Νομού, ώστε να μη συμμετέχουν στην όποια τελική απόφαση για τα χρονίζοντα προβλήματα του Νομού Δράμας, και όχι μόνο για το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης και

γ. ανέκυψε θεσμικό πρόβλημα, σοβαρότερο όλων, που άφορα πρόσωπο, του δεύτερου βαθμού Αυτ/σης του Νομού μας, γεγονός που μου “επιβάλλει”, για λογούς αρχής, ν’ απέχω από παρεμφερείς συσκέψεις, μέχρις ότου να υπάρξει θεσμική απάντηση και λύση.

Για τους παραπάνω λόγους αδυνατώ να συμμετέχω στη συνεδρίαση».

 

«Δεν έχω τίποτε το οποίο να μου δημιουργεί κανένα πρόβλημα»

 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης την Τρίτη 11 Ιουλίου, η εφημερίδα «Εργασία… συν», στο πλαίσιο των δηλώσεων του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Πατακάκη και του Βουλευτή κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, έθεσε το θέμα της επιστολής του κ. Κυριαζίδη. Εξάλλου σχετικές αναφορές είχαν υπάρξει από τους προαναφερόμενους και κατά τη διάρκεια της συνάντησης των θεσμικών εκπροσώπων της Δράμας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατακάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι αυτός το πρόσωπο του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, ανέφερε: «Να ρωτήσετε τον κ. Κυριαζίδη». Στη συνέχεια και σε ερώτηση για το αν η αναφορά του κ. Κυριαζίδη αφορά υπόθεση που εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη σχετικά με ασφαλίσεις της Π.Ε. Δράμας ή αν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε: «Δεν υπάρχει τίποτε. Δεν έχω καμία καταδικαστική απόφαση. Δεν έχω τίποτε το οποίο να μου δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Άλλωστε αυτά έχουν συζητηθεί κατ’ επανάληψη. Δύο υποθέσεις έχουν πάει ήδη στο αρχείο. Και από εκεί και πέρα ο καθένας ας κάνει την αυτοκριτική του και μετά συζητάμε».

 

«Όταν δεν μας βγαίνει να γίνουμε να Δραμάρχες ας κάνουμε μια προσπάθεια υποχώρησης για το καλό του τόπου»

 

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιστολή του κ. Κυριαζίδη, ο οποίος προανήγγειλε ότι δεν θα συμμετέχει στο μέλλον σε συναντήσεις των θεσμικών εκπροσώπων της Δράμας, ο Βουλευτής κ. Χρήστος Καραγιαννίδης ανέφερε: «Έχει σταλεί μια επιστολή από τον κ. Κυριαζίδη, σε έναν βαθμό δεν την έχω καταλάβει κι ακριβώς, γιατί αναφέρεται στο δεύτερο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα τα λύσουν μεταξύ τους. Το δεύτερο που έχω να πω είναι ότι όταν δεν μας βγαίνει να γίνουμε να Δραμάρχες ας κάνουμε μια προσπάθεια υποχώρησης για το καλό του τόπου. Εδώ σήμερα είμαι παρόλο που στην Ολομέλεια της Βουλής ο Πρωθυπουργός ενημέρωνε για το Κυπριακό και παρόλο που θα υπήρχε μετά ψηφοφορία. Αυτός που ενδιαφέρεται για τη Δράμα και για τους Δραμινούς, που έχει ειπωθεί τόσες φορές πια, το δείχνει στην πράξη και όχι στα λόγια. Προτίμησα να είμαι στη Δράμα για να μπορέσουμε να συζητήσουμε το ζήτημα της Εγνατίας Οδού στη συνάντηση που προκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης. Ο κ. Κυριαζίδης προτίμησε να στείλει επιστολή ότι δεν παραβρεθεί ποτέ ξανά. Θα προχωρήσουμε. Δεν είναι εκεί το ζήτημα. Να διαχωρίσω ότι η κ. Κεφαλίδου όντως από όσο γνωρίζω έχει αναλάβει νομοσχέδιο το οποίο σήμερα μπαίνει σε Επιτροπές, για τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά με έναν, με δύο, με τρεις Βουλευτές, με όλους τους Δημάρχους, θα προχωρήσουμε. Όσοι δεν τους βγήκε το παιχνίδι, ας καθίσουν τον πάγκο και ας κοιτάν τι θα κάνουν οι υπόλοιποι».

 

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια…

 

Μετά από τις δημόσιες δηλώσεις σε υψηλούς τόνους τόσο του Βουλευτή κ. Καραγιαννίδη όσο και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πατακάκη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να διαπιστωθεί αν θα δοθεί συνέχεια στο θέμα από την πλευρά του Βουλευτή κ. Κυριαζίδης και ειδικότερα αν τελικά θα υπάρξει αποκάλυψη του θεσμικού προβλήματος που άφορα πρόσωπο του δεύτερου βαθμού Αυτ/σης του Νομού μας, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Βουλευτής της Ν.Δ..