Σε ανακοίνωση της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» αναφέρονται τα εξής:

Πριν και πάνω από όλα, ευχαριστούμε όλες και όλους για την στήριξη που έδειξαν στην μοναδική ανεξάρτητη παράταξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ο α’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ολοκληρώθηκε αποδίδοντας στην «Περιφερειακή Σύνθεση» ποσοστό 35,33%.

Το ποσοστό αυτό είναι η ισχυρή λαϊκή εντολή ώστε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και να αποδώσουμε την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. στην πραγματική λαϊκή βούληση και όχι στην κατευθυνόμενη ψήφο.

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» δημιουργήθηκε και πορεύτηκε χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, με μοναδική υποχρέωση την υπηρεσία προς τους πολίτες της Περιφέρειάς μας και αποκλειστικό πρόταγμα το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων του.

Με αυτές τις αρχές δίνουμε τη μάχη του β’ γύρου προκειμένου να καταφέρουμε την ανατροπή και να αποδείξουμε όλοι μαζί, ανεξάρτητα από κόμματα και χρώματα ότι εμείς ορίζουμε το μέλλον του τόπου μας.

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» και οι άνθρωποι της έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κερδίζουν μάχες. Το 2019, το ποσοστό που είχε συγκεντρώσει η παράταξη στο α’ γύρο ήταν 30,66% και έγινε 49,23%. Αυτή τη φορά το ποσοστό του 35,33% μπορεί και πρέπει να γίνει 55%.

Στον αγώνα αυτό καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου να δηλώσουν ισχυρό παρών την Κυριακή 15/10, για να δώσουμε στην Περιφέρειά μας την ανάπτυξη που της αξίζει: Την ανάπτυξη που σχεδιάζουμε εμείς για εμάς, εμείς για τον τόπο μας, εμείς για τους ανθρώπους μας.