Πηγή: (EUROKINSSI)

Οι εικόνες βίας που βιώσαμε όλοι στην πλατεία της Ν.Σμύρνης δεν τιμούν ούτε τους πολίτες , ούτε την αστυνομία είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης που διατύπωσε την άποψη ότι η αστυνομία δεν χειρίστηκε σωστά  το θέμα για αυτό διατάχθηκε και ΕΔΕ. 

Ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης, αναγνώρισε  ότι όντως τα μέτρα δεν τηρούνταν στην πλατεία αλλά αντιπαρέβαλε ότι δεν μπορεί με το παραμικρό η αστυνομία, να δέρνει τους πολίτες.

Ο ίδιος ,όπως είπε, μίλησε με τον διοικητή της ΔΙΑΣ και τον υπουργό τον κ. Χρυσοχοϊδη,  και τους ζήτησε να αναλάβουν την ευθύνη τους. Όπως είπε του απάντησαν ότι υπήρχε καταγγελία πως δεν τηρούνταν τα μέτρα στην πλατεία.

Η αστυνομία είπε, μπορεί να προκλήθηκε από δημότες, λέω μπορεί, αλλά αυτός είναι ο ρόλος της, να κρατάει την ψυχραιμία της .

«Εγώ δεν έχω δει βίντεο όπου οι πολίτες επιτίθενται σε αστυνομικούς. Εγώ είδα βίντεο που είναι πολλοί αστυνομικοί να δέρνουν πολίτες.

Ο κ.Τζουλάκης εξέφρασε την αντίθεση του με τέτοιες εικόνες όπως αυτές το μεσημέρι της Κυριακής. Επισήμανε μάλιστα πως ο δήμος Ν.Σμύρνης δεν διαθέτει αστυνομία και έτσι  κανένας υπάλληλος του δήμου δεν μπορεί να κάνει παρατηρήσεις, σε αυτόν που δεν τηρεί τα μέτρα. Ο κόσμος έχει κουραστεί πρέπει να κάνουν υπομονή πολίτες και Αστυνομία και η δεύτερη έχει το πάνω χέρι, τόνισε ο δήμαρχος της Ν.Σμύρνης.

Πηγή: ertnews.gr