Αρχικά τον λόγο πήρε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και δήλωσε ότι τα νέα μέτρα θα κρατήσουν αρχικά για 15 ημέρες. Επιπλέον τόνισε ότι αίρονται όλα τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και πώς «σταματάνε» στην ουσία οι Κόκκινες Περιοχές στον επιδημιολογικό χάρτη.

Δηλαδή δεν θα υπάρχει κανένας τοπικός περιορισμός ή lockdown και στις επιβαρυμένες περιοχές θα υπάρχει ενημέρωση σχετικά με την επιδημιολογική τους εικόνα, όπως τα κρούσματα και το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης.

Στα μαγαζιά που είναι για αμιγώς κλειστούς χώρους, δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός ενώ για τους μεικτούς θα ισχύουν οι περιορισμοί που υπάρχουν ήδη.

Στην συνέχεια ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στον εμβολιασμό (περισσότερα εμβόλια, λιγότερα κρούσματα, ακόμα λιγότερα περιστατικά βαριάς νόσησης). Έτσι, σημείωσε ότι ο ΕΟΔΥ «βάζει πλώρη» για τις περιοχές με μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη ώστε να πειστεί ο κόσμος για το εμβόλιο.

Όπως τόνισε, οι εμβολιασμένοι νοσούν πιο δύσκολα και μεταδίδουν πιο δύσκολα, και ξεκίνησε να αναφέρει τις περισσότερες «ελευθερίες» για τους εμβολιασμένους. Όπως σημείωσε, στους χώρους διασκέδασεις με πλήρως εμβολιασμένους πελάτες, δε θα υπάρχουν πλέον περιορισμοί.

Από κει και πέρα, για τους ανοιχτούς χώρους, αλλά και για τους μεικτούς κλειστούς χώρους δεν αλλάζει κάτι, με τους περιορισμούς να ισχύουν ως έχουν.

Πηγή: dikaiologitika.gr