Η ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΠΓΔΜ

 

Με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και στην προσωπική της σελίδα στο Fecbook η Δραμινή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη πήρε θέση για τη συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας της γείτονος χώρας. Μάλιστα, η κ. Κορακάκη συνόδευσε το κείμενο της ανάρτησής της με δική της φωτογραφία μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αναλυτικά, η Άννα Κορακάκη έγραψε για το θέμα:

«Τελικά πωλούνται. Ή μάλλον προσφέρονται. Απλόχερα. Εκλεπτυσμένα. Και καθόλου δημοκρατικά. Χωρίς λαϊκή εντολή… Αλλά ακόμη κι αν αυτή δινόταν, θα αγνοούνταν ξανά επιδεικτικά. Αντισυνταγματικά. Σαν Ελληνίδα, Μακεδόνισσα από καταγωγή και με ιδιότητα Ολυμπιονίκη, λυπάμαι που ενώ για χρόνια προσπαθούσα με τις οργανωτικές επιτροπές στις διεθνείς διοργανώσεις -με καθαρά προσωπική πρωτοβουλία- να προσδώσω οποιαδήποτε άλλη ονομασία αρμόζει, πέραν όποιας εμπεριείχε τη λέξη Μακεδονία, επίσημα πια, δεν μπορώ να το κάνω.

Αγωνίζομαι αποκλειστικά και μόνο για τη χώρα μας και όλους τους Έλληνες που τη νοιάζονται και την πονάνε. Όσοι δρουν με ασέβεια στην ιστορία, τους αγώνες, τους νεκρούς του τόπου και ενάντια στη λαϊκή επιθυμία, όπως συνέβη σήμερα, ζητώ ευγενικά να μη φωτογραφηθούν δίπλα μου σε ενδεχόμενες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες στο μέλλον. Εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και οι επιτυχίες ανήκουν σε όσους αγαπούν την πατρίδα, έμπρακτα. Ελπίζω η δημοκρατία να μου δώσει τουλάχιστον αυτό το δικαίωμα…».