Στο φόβο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα είναι καν δεύτερο κόμμα στις εκλογές απέδωσε την Παρασκευή ο Θάνος Πλεύρης το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από το βήμα της Βουλής ζήτησε «εκλογές εδώ και τώρα για να λυτρωθεί ο τόπος», ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως αυτές θα γίνουν στην ώρα τους.

«Μας λέτε ότι έχουμε κατεβάσει τα μολύβια, μην έχετε άγχος, οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι δεν θα είναι ούτε δεύτερο κόμμα», είπε ο κ. Πλεύρης.

Επέκρινε δε με δριμύτητα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν «έβαλε πλάτη» σε δύσκολες αποφάσεις όπως στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να βγουν εκτός του συστήματος υγείας οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται. «Ανέβηκε 17 μονάδες η εμβολιαστική κάλυψη και στελέχη δικά σας λέγανε ότι δεν πιάνει την μετάλλαξη «Ο», είπε φωτογραφίζοντας τον Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Πλεύρης απαντώντας στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι τα νομοσχέδια θα έρθουν και θα ψηφιστούν όλα όπως έχουν προαναγγελθεί και σχολίασε πως η διορατικότητα του είναι να μιλάει για ένα εμβόλιο που δεν υπάρχει κι ότι κάνουμε εμβόλια για να ξεστοκάρουμε. Χαρακτήρισε δε, θράσος την αναφορά του στα κέρδη της ΔΕΗ.

«Ποιος την κάνει; Η κυβέρνηση που παρέδωσε τη ΔΕΗ με 800 εκατομμύρια ευρώ χρέη», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: cnn.gr