Μέχρι στιγμής περίπου 20 παιδιά είναι στη διαδικασία να λάβουν δύο δόσεις στο πλαίσιο της δοκιμής της Pfizer που άρχισε στο τέλος Μαρτίου. Για το πείραμα της Moderna δέκα παιδιά έλαβαν την πρώτη δόση στο τέλος Απριλίου ή τον Μάιο και θα κάνουν τη δεύτερη μετά από τέσσερις εβδομάδες.

Καθώς προχωρούν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 12-15 στις ΗΠΑ, η Pfizer υλοποιεί ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα για παιδιά από έξι μηνών έως 11 ετών, με μία από τις τοποθεσίες να είναι η σχολή Μπλούμπεργκ δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη.

Από την πλευρά της και η Μoderna προχωρά σε αντίστοιχες δοκιμές στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ολες οι τοπικές δοκιμές γίνονται σε έναν μικρό κατ’ αρχήν αριθμό συμμετεχόντων, οι οποίοι θα λάβουν χαμηλότερες δόσεις- ή σε κάποιες περιπτώσεις την ίδια δόση με τους ενήλικες- και θα παρακολουθούνται για παρενέργειες και την ανάπτυξη αντισωμάτων. Ο στόχος είναι να βρεθεί η σωστή δοσολογία που δεν θα προκαλεί ισχυρές παρενέργειες προσφέροντας όμως ταυτόχρονα το υψηλότερο επίπεδο προστασίας στα παιδιά.

Μέχρι στιγμής περίπου 20 παιδιά είναι στη διαδικασία να λάβουν δύο δόσεις στο πλαίσιο της δοκιμής της Pfizer που άρχισε στο τέλος Μαρτίου. Για το πείραμα της Moderna δέκα παιδιά έλαβαν την πρώτη δόση στο τέλος Απριλίου ή τον Μάιο και θα κάνουν τη δεύτερη μετά από τέσσερις εβδομάδες. Περισσότερα παιδιά αναμένεται να προστεθούν στην πορεία.

Πηγή: Washington Post , skai.gr