Βαριά ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δύο απόπειρες βιασμού και ένα βιασμό ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος του δημοφιλούς ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη, μετά από καταγγελίες σε βάρος του που ελέγχθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές.

Οι κατηγορίες σε βάρος του στηρίχθηκαν σε καταγγελίες γυναικών συναδέλφων του που υποστήριξαν ότι δέχθηκαν σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον δημοφιλή ηθοποιό σε χρόνους που τα αδικήματα που του καταλογίζονται δεν έχουν παραγραφεί.

Οι καταγγελίες ελέγχθηκαν από την Εισαγγελία, την έρευνα διενήργησε ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος που έχει αναλάβει το πακέτο των καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις, εξέτασε τη βασιμότητα των καταγγελομένων, πήρε καταθέσεις από τα θύματα και εξηγήσεις από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος γραπτώς και μέσω του συνηγόρου του αρνήθηκε τα καταγγελόμενα.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη θα ακολουθήσει στάδιο ανάκρισης, όπου ο πασίγνωστος ηθοποιός θα κληθεί σε απολογία  και μετά το πέρας της θα κριθεί αν θα μείνει εκτός η αν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη είναι η δεύτερη σοβαρότερη μετά από εκείνη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμούς νεαρών και κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης.

Έρευνα και για άλλον ηθοποιό

Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές συνεχίζουν τη διερεύνηση και άλλων καταγγελιών, που έχουν φθάσει στην Εισαγγελία για σεξουαλικές κακοποιήσεις και στο πλαίσιο αυτό καλούν σε εξηγήσεις ως ύποπτο για βιασμό ακόμα έναν ηθοποιό που έχει σχετική καταγγελία.

Αν από τις εξηγήσεις που θα δώσει δεν πείσει, σε βάρος του θα ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ παράλληλα μία ακόμα καταγγελία σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές, και αυτή για βιασμό που καταγγέλθηκε από νεαρό άνδρα και ελέγχεται. Για τη νέα καταγγελία ο Δημήτρης Λιγνάδης θα δώσει εξηγήσεις στην Τρίπολη όπου και κρατείται για να ελεγχθεί η βασιμότητα των καταγγελομένων.

Σε ό,τι αφορά σεναριογράφο που είχε καταγγελθεί για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψε τίποτα και οι καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του δεν αποδείχθηκαν.

Πηγή: kathimerini.gr