Τον Μάρτιο προγραμματίζεται να δοθεί ακόμη μία «επιστρεπτέα προκαταβολή», η 6η κατά σειρά, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ1. Κάτι που είχε προαναγγείλει και σε συνέντευξή του στον RealFm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο 6ος κύκλος του προγράμματος θα αφορά στους τζίρους των επιχειρήσεων για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου. Εκτίμησε δε, ότι θα είναι 400.000 οι δικαιούχοι του προγράμματος της «επιστρεπτέας προκαταβολής 5». Ωστόσο, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, περιμένοντας τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο, για το εάν θα υπάρχουν αλλαγές στους τρεις πρώτους κύκλους του μέτρου, προκειμένου να εξισωθούν με τους επόμενους σε ό,τι αφορά στο ποσό που δεν επιστρέφεται (το 50%).

Ο υπουργός σημείωσε ότι υπήρξε βελτίωση στα έσοδα συγκεκριμένων κλάδων με την αξιοποίηση του click away (αξεσουάρ, καλλυντικά κ.ά.), όπως φαίνεται από τη σύγκριση στοιχείων Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου. Σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν θα πάρουν πλήρες ενοίκιο, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν τα ποσά για τον Νοέμβριο. Θα επιχειρηθεί δε, να γίνει η πληρωμή του Δεκεμβρίου εντός του Ιανουαρίου και να ακολουθήσει η αποζημίωση του Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το αφορολόγητο όριο που «χτίζεται» με το πλαστικό χρήμα, ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί, αναμένοντας τα τελικά στοιχεία από την κατανάλωση. Τέλος, άφησε ανοικτό ένα «παράθυρο» για ένα πρόγραμμα «Γέφυρα» σχετικά με τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πηγή: enikonomia.gr