Το πρωτοφανές έγκλημα μέσα στον Ερυθρό Σταυρό έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα από χθες. Σύμφωνα με την μαρτυρία μέλους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που δημοσιεύει ο “Ελεύθερος Τύπος” ο αναπνευστήρας βρέθηκε πάνω στον άτυχο 77χρονο.

“Βρήκαμε τα καλώδια ρεύματος του αναπνευστήρα πάνω στον ασθενή και το κρεβάτι του. Νωρίτερα είχε ηχήσει ο συναγερμός του αναπνευστήρα του ασθενούς. Φορέσαμε τις στολές και πήγαμε προς τον θάλαμο. Ακούσαμε φασαρία πριν μπούμε. Όταν είδαμε το μηχάνημα σε αυτή την κατάσταση επικεντρωθήκαμε στον ασθενή, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί ο σωλήνας αερισμού από την βάση του και ήταν γυρισμένη η οθόνη του αναπνευστήρα. Επιχειρήσαμε ανάνηψη αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε” περιγράφει.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ένας 60χρονος ασθενής, αλβανικής καταγωγής, με κορονοϊό, ο οποίος νοσηλευόταν στον ίδιο απλό θάλαμο νοσηλείας, έβγαλε τον αναπνευστήρα από την πρίζα και τον ακούμπησε μαζί με τα καλώδια πάνω στον ασθενή.

Εξετάζεται αν ο ίδιος δράστης είχε βγάλει και τον σωλήνα οξυγόνου με τη μάσκα ή κάποιοι από τους γιατρούς που επιχειρούσαν ανάνηψη, αν και φαίνεται να υπερισχύει η πρώτη εκδοχή. Ο 60χρονος τις τελευταίες ημέρες είχε εκφράσει στο προσωπικό έντονα παράπονα για τον θόρυβο που έκαναν τα μηχανήματα στο δωμάτιο καθώς “δεν μπορούσε να ησυχάσει”, όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Το χρονικόΟ άτυχος 76χρονος ασθενής που είχε προσβληθεί από κορονοϊό, είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα και διασωληνώθηκε στις 5 Απριλίου. Ο 76χρονος νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο νοσηλείας, με παρακολούθηση από μόνιτορ, με το όνομά του να βρίσκεται στη λίστα αναμονής για κρεβάτι σε ΜΕΘ. Ξαφνικά, το βράδυ της Τετάρτης, το μόνιτόρ του «σήμανε συναγερμό» και δύο ιατροί μετέβησαν αμέσως στον θάλαμο, όπου είδαν «ευθεία γραμμή» στις ζωτικές λειτουργίες και ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση). Οι γιατροί παρατήρησαν ότι ο αναπνευστήρας του 76χρονου ήταν εκτός πρίζας και αναποδογυρισμένος, ενώ λειτουργούσε με την μπαταρία του.

Επίσης, ο σωλήνας παροχής οξυγόνου είχε αφαιρεθεί από τον ασθενή. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 76χρονος ασθενής δεν τα κατάφερε. Οι γιατροί βλέποντας την εικόνα στον χώρο, ειδοποίησαν την Διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς από την πρώτη στιγμή ή εκτίμηση ήταν ότι πιθανώς κάποιος αποσυνέδεσε τον ασθενή από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

Πρόεδρος των εργαζόμενων: “Διενεργείται ΕΔΕ”

«Λυπούμαστε πολύ που έχασε τη ζωή του ο ασθενής και επί της παρούσης διενεργείται ΕΔΕ για τις συνθήκες που συνέβη αυτό», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταύρος” Βούλα Γεωργάκη για το έγκλημα, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, που σημειώθηκε στο δωμάτιο του 2ου ορόφου του νοσοκομείου.

«Έγινε μεγάλη προσπάθεια ανάνηψης, όπως και σε κάθε ασθενή, όταν το μηχάνημα έδειξε ισοηλεκτρική γραμμή», είπε ακόμη η κα. Γεωργάκη.

Πηγή: enikos.gr