Έφυγε από τη ζωή στα 84 του ο Πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Κόλιν Πάουελ.

Ο Κόλιν Πάουελ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον κορονοϊό.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η οικογένεια του ηλικιωμένου αξιωματούχου.

Η είδηση του θανάτου του ανθρώπου που χάραξε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια του 20ού και τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα έγινε γνωστή μέσω Facebook.

«Χάσαμε έναν σύζυγο, πατέρα, παππού και σπουδαίο Αμερικάνο» αναφέρει η οικογένεια. Σύμφωνα με την ανάρτηση o πρώην υπουργός των ΗΠΑ πέθανε σήμερα το πρωί, ενώ ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Ο Κόλιν Πάουελ ήταν ο πρώτος μαύρος υπουργός Εξωτερικών στις ΗΠΑ, επαγγελματίας στρατιωτικός που ξεκίνησε την καριέρα του στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Ήταν ο πρώτος στην ιστορία Αφροαμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και ανέλαβε κατά τη διάρκεια της θητείας του προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν. Έγινε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Ο Πάουελ οδήγησε τον αμερικανικό στρατό στον Πόλεμο του Κόλπου, το 1991, υπό τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, και στη συνέχεια διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεότερο.