«PROJECT ΔΡΑΜΑ 2020»

 

 

  • «Ακόμη μία απογοήτευση από τη Δημοτική Αρχή η μη διεξαγωγή της!»

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης «Project Δράμα 2020» αναφέρονται τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο με τη συνεδρίαση της 20/03/2019 εγκρίνει την 01/2019 ομόφωνη απόφαση – πρόταση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Δ. Δράμας, σχετικά με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης τουριστικής προβολής του Δήμου Δράμας έτους 2019, το οποίο περιλαμβάνει ανάμεσα στις άλλες δράσεις τουρισμού – πολιτισμού και τη διεξαγωγή της Ανθοκομικής Έκθεσης για το 2019.

Παρ ‘όλα αυτά, η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υλοποιηθεί η γιορτή των λουλουδιών, η οποία κάθε χρόνο περιλάμβανε και παράλληλες πολιτιστικές δράσεις. Ο πολύπαθος δημοτικός κήπος παραμένει αναξιοποίητος, εγκαταλειμμένος και παραδομένος στις κούφιες προεκλογικές δεσμεύσεις της παρούσας δημοτικής αρχής που είναι ακόμα νωπές.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Δράμας οφείλουν μια εξήγηση στους Δραμινούς για την ολιγωρία που επέδειξαν στο ζήτημα της Ανθοκομικής Έκθεσης αλλά και την αδυναμία να υπερκεράσουν τα όποια κωλύματα προέκυψαν, με αποτέλεσμα να επιτρέψουν να μη διεξαχθεί η δράση τουρισμού – πολιτισμού, όπως χαρακτηρίζεται στο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου και συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ (CityBreaks) Τέλη Μαΐου μέσα σε ένα φυσικό μοναδικό περιβάλλον, τον Δημοτικό κήπο Δράμας οι ανθοπαραγωγοί της περιοχής, εκθέτουν τα ωραιότερα φυτά στις καλύτερες τιμές. Ένας από τους σκοπούς της διοργάνωσης, που επίκεντρο έχει το λουλούδι, την ενασχόληση του ανθρώπου γύρω από αυτό και το φυσικό περιβάλλον, είναι να μεταδώσει αισιόδοξα μηνύματα για ένα καλύτερο μέλλον στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους. Έτσι κάθε χρόνο ο σοροπτιμιστικός όμιλος Δράμας σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και τους ανθοκαλλιεργητές της Π.Ε. Δράμας, διοργανώνουν την ανθοκομική έκθεση η οποία στο διάστημα της λειτουργίας κατακλύζεται από κόσμο, που σπεύδει να δει και να προμηθευτεί άνθη και φυτά και να απολαύσει τις παράλληλες εκδηλώσεις».

Τα συμπεράσματα δικά σας!

 

Απάντηση από τον συνδιοργανωτή Σοροπτιμιστικό Όμιλο Δράμας

 

Σε απαντητική επιστολή ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Δράμας αναφέρει:

Με έκπληξη και λύπη διαβάσαμε δημοσίευση της ομάδας τύπου του Project 2020 με την οποία επιτίθεται στον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο για ανικανότητα διεξαγωγής της φετινής Ανθοκομικής Έκθεσης. Ως συνδιοργανωτές της Έκθεσης για 27 συναπτά έτη και έχοντες την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης της Έκθεσης, οφείλουμε μια απάντηση για τα όσα γράφονται τα οποία διόλου συνάδουν με τον σύγχρονο πολιτικό λόγο που οι δραμινοί πολίτες επιθυμούν να ακούσουν.

Η φετινή Ανθοκομική Έκθεση ματαιώθηκε λόγω αδυναμίας εύρεσης ημερομηνιών εξαιτίας των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο η Έκθεση πραγματοποιείται την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου οπότε φέτος, με τις τελευταίες Κυριακές του μήνα δεσμευμένες για τις εκλογές, αναζητήθηκε διαφορετική ημερομηνία. Η πρόταση για διεξαγωγή της νωρίτερα, κατά την εβδομάδα 12-19 Μαΐου, προσέκρουσε σε αντίδραση των Ανθοπωλών (και όχι των καλλιεργητών)οι οποίοι επιθυμούν η Γιορτή της Μητέρας (12 Μαΐου) να βρίσκεται εκτός των ορίων της Έκθεσης. Τέλος, ο Όμιλος μας έκρινε ότι η μεταφορά της Έκθεσης την εβδομάδα 10-17 Ιουνίου δεν θα είχε κανένα νόημα αφού πρώτον είναι πλέον αργά για ανθοκαλλιέργεια και δεύτερον προκύπτει αδυναμία επαρκούς συμμετοχής λόγω της περιόδου των εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια.

Ο Όμιλος μας οφείλει να παραδεχτεί πως ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπισε πρόβλημα από καμία Δημοτική Αρχή ενώ πάντοτε τα μικροπροβλήματα αντιμετωπίζονταν επιτυχώς σε όφελος της απρόσκοπτης λειτουργίας της Έκθεσης η οποία κατά γενική ομολογία αποτελεί ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός και δίνει χρώμα στον «πολύπαθο» Δημοτικό Κήπο. Ευχόμαστε με την συμμετοχή όλων αλλά και με την καλοπροαίρετη κριτική η Ανθοκομική Έκθεση να συνεχίζει να κοσμεί το καλεντάρι των εκδηλώσεων της κάθε Δημοτικής Αρχής και επιτέλους να πάψει η ανούσια κριτική προς όφελος των εντυπώσεων και μόνο. Αξίζει…

Υ.Γ. Ο καθιερωμένος ετήσιος διαγωνισμός ζωγραφικής στα Δημοτικά Σχολεία με αφορμή την λειτουργία της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε κι εφέτος παρά την ματαίωση. Με την βοήθεια των εκπαιδευτικών η συμμετοχή των παιδιών ήταν και πάλι μεγάλη ενώ βραβεύτηκαν οι καλύτερες ζωγραφιές από κάθε σχολείο με ένα συμβολικό δώρο σε τελετή του Ομίλου μας.