«Οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι και όλοι θέλουμε επάνοδο στην κανονικότητα και θέλουμε να αποφύγουμε περιοριστικά μέτρα ευρείας κλίμακας. Το πλαίσιο για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί έχει ήδη φανεί από τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε. Όποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει περισσότερες ελευθερίες στην κοινωνική του ζωή», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Την επιχειρησιακή ετοιμότητα της κυβέρνησης να ανοίξει άμεσα την πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 15-17 ετών, εφόσον ανάψει το πράσινο φως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης εμβολιασμών και των παιδιών.

«Πράγματι, στους κύκλους των επιστημόνων γίνεται συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών και περιμένουμε την επίσημη απόφαση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Εφόσον πάρουμε το πράσινο φως, η πλατφόρμα μπορεί επιχειρησιακά να ανοίξει άμεσα. Είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, όπως ανέφερε και στην εισαγωγική της τοποθέτηση, ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες. «Τα στοιχεία καταδεικνύουν  και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί, ταυτόχρονα, να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα», σημείωσε η κ. Πελώνη προσθέτοντας ότι «όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους. Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Και ταυτόχρονα το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα».

Σχολιάζοντας δε τις πρωινές δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου για το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων μόνο για τους ανεμβολίαστους και χωρίς την παροχή οικονομικής βοήθειας, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «όλη η προσπάθεια μας εστιάζεται στο να ενθαρρύνουμε τον εμβολιασμό και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας. Οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι και όλοι θέλουμε επάνοδο στην κανονικότητα και θέλουμε να αποφύγουμε περιοριστικά μέτρα ευρείας κλίμακας. Το πλαίσιο για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί έχει ήδη φανεί από τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε. Όποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει περισσότερες ελευθερίες στην κοινωνική του ζωή».

Πηγή: skai.gr