ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Αναφορά προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, με θέμα «Εγκατάσταση κεραιών προκειμένου να εκπέμπουν τα περιφερειακά κανάλια στις “λευκές περιοχές” των περιοχών της Δράμας», κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (Ε.Ε.Τ Ε.Π.), διαμαρτύρεται για την πρόσφατη εξαγγελία του, σύμφωνα με την οποία, η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δωρεάν πρόσβαση των κατοίκων των «λευκών περιοχών» σε τηλεοπτική κάλυψη, αφορά αποκλειστικά και μόνο τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, αποκλείοντας τα περιφερειακά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, η πράξη αυτή του Υπουργού αποτελεί «ένα θεσμικό ατόπημα και μια μεγάλη προσβολή για την Περιφερειακή Τηλεόραση», καθώς όπως επισημαίνεται «χωρίς την Περιφερειακή Τηλεόραση δεν διασφαλίζεται ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ η πολυφωνία, η ενημέρωση και η ψυχαγωγία! Ιδιαίτερα η πολυφωνία και η ενημέρωση τραυματίζονται βαρύτατα».

Το πρόβλημα των λευκών περιοχών, είναι ιδιαίτερα σοβαρό στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, όπου είναι αδύνατη η τηλεοπτική κάλυψη σε περιοχές τόσο του Δήμου Κ. Νευροκοπίου όσο και του Δήμου Παρανεστίου. Μεγάλα τμήματα των περιοχών αυτών δεν έχουν τηλεοπτική πρόσβαση, ούτε στα κανάλια εθνικής εμβέλειας αλλά ούτε και στα περιφερειακά κανάλια που εκπέμπουν τοπικά και έτσι στερούνται την δυνατότητα ενημέρωσης για τα τρέχοντα ζητήματα της περιφέρειας που τους ενδιαφέρουν άμεσα αλλά και ψυχαγωγίας. Επομένως, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών της περιφέρειας Δράμας αποκλείεται από την πληροφόρηση για θέματα σοβαρού τοπικού ενδιαφέροντος και δημιουργούνται συνθήκες υποβάθμισης της δυνατότητας τους για πρόσβαση στην ποιοτική, πολύπλευρη ενημέρωση.

Για τους λόγους αυτούς. καταθέτουμε αναφορά προς τον Υπουργό Διακυβέρνησης, την επιστολή της ΕΕΤΕΠ, και ζητούμε ενημέρωση για τις ενέργειες του, προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκατάσταση των κατάλληλων κεραιών που θα επιτρέψουν και στα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια, να εκπέμψουν στις λεγόμενες «λευκές περιοχές» της περιοχής της Δράμας.