Ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα, μίλησε για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, μετά και τη σύλληψη της πρώην συζύγου του και μητέρας των παιδιών, Ρούλας Πισπιρίγκου. Το ερώτημά του είναι «πού βρέθηκε η κεταμίνη» και «τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά».

Αρχικά, ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε στις πληροφορίες ότι είχε «εξαφανιστεί» μετά τις τελευταίες εξελίξεις, λέγοντας πως «δεν έχω να κρύψω κάτι, δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά, έχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου».

«Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια, δεν έχω κανέναν άλλο λόγο, ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω κρύψει κάτι» ανέφερε έπειτα, μιλώντας στην εφημερίδα Μπαμ και τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό.

Διαβάστε επίσης:

Αναφορικά με τα νεκρά παιδιά του είπε: «Έλεγα σε κάθε θάνατο ότι μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα, όμως, για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή».

Σε ερώτηση για το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα, ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε ότι «Είναι ξεκάθαρη η θέση μου… Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Ακόμα και τώρα θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου».

«Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη, πώς την έδωσε, τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά» εξηγεί στο τέλος.

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη αναμένεται να δημοσιεύτει την Κυριακή.

Αρνείται τις κατηγορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στη ΓΑΔΑ παραμένει η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας στην υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει.

Μέχρι στιγμής εκτός του Κωνσταντίνου Ζάρδα που ορίστηκε από την ανακρίτρια ως συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης την υπεράσπισή της έχει αναλάβει επίσης ο Όθων Παπαδόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος και την επισκέφθηκε σήμερα.

«Έχω διάφορα ερωτηματικά που θα πρέπει να συζητήσω με την εντολέα μου. Στη συνέχεια θα είμαι σε θέση να σας πω πολύ περισσότερα» σημείωσε ενώ απαντώντας για το εάν μπαίνουν και άλλα πρόσωπα στο κάδρο, απάντησε ότι είναι μια «πολύ σοβαρή πιθανότητα».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Ζάρδα, η 33χρονη επιμένει να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της 9χρονης ενώ σημείωσε ότι βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς θεωρεί ότι «θα έπρεπε ως μάνα που έχει χάσει το παιδί της, να δέχεται συμπαράσταση, και όχι τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εις βάρος της».

Όπως είπε, πιστεύει ότι είναι μόνη σε αυτόν τον αγώνα που κάνει για να βρει ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην απώλεια της μεγάλης κόρης της.

Εκτός από κεταμίνη, εντοπίστηκαν λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη στο αίμα της Τζωρτζίνας

 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις καθώς όπως προκύπτει από τον τοξικολογικό έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, εντοπίστηκαν και άλλες ουσίες αναισθητικές ουσίες εκτός της «θανατηφόρας» κεταμίνης.

Όπως αναφέρει το eReportaz.gr και ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, εκτός από τις βενζοδιαζεπίνες ανευρεθήκαν και άλλα αναισθητικά εκτός της κεταμίνης, όπως η λιδοκαϊνη και η πριλοκαϊνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πλέον και οι συγκεκριμένες ουσίες έχουν μπει στο στόχαστρο και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος.

 

 

Το ημερήσιο δελτίο με τα φάρμακα που λάμβανε η Τζωρτζίνα

 

Τι είναι οι συγκεκριμένες ουσίες

 

Σε ότι αφορά τις ουσίες οι οποίες πλέον ερευνώνται (σε ότι αφορά την ποσότητά τους) και ενδεχομένως να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον στο θρίλερ της Πάτρας σημειώνεται ότι:

  • Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.
  • Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

 

Πηγή: ethnos.gr