Κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Μάλιστα ο υπουργός ζητεί να διερευνηθεί το περιστατικό και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες εάν προκύψουν.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου, όταν ο άνδρας έφτασε στο νοσοκομείο ζητώντας πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δυνατούς πόνους. Ο άνδρας πήρε την απάντηση πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και πως πρέπει να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου. Λίγα μέτρα έξω από το Νοσοκομείο ο 49χρονος άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος. Σύμφωνα με τον διοικητή, ο άνδρας είπε ότι έχει κάποια ψύξη και όχι πόνους στο στήθος ή δύσπνοια για αυτό και του ζητήθηκε να πάει στο Ρίο.

«Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας…» αναφέρουν μέλη της οικογένειας του εκλιπώντος, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για έλλειψη ανθρωπιάς «Ανθρωπιά τέλος…» τονίζει ο σύζυγος της αδελφής του 49χρονου.

Σύμφωνα με το pelop.gr «φύγε από εδώ δεν εφημερεύει» ήταν η απάντηση που εισέπραξε από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου απευθύνθηκε και τελικά ο λίγα μέτρα έξω από το νοσοκομείο εξέπνευσε. «Απαράδεκτοι… Αυτό Μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε Έλληνα ή άλλον συνάνθρωπο μας» αναφέρουν οι οικείοι του που ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Η απάντηση του νοσοκομείου

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος δήλωσε στο pelop.gr ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας».

Μιλώντας στο the best, ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε για τον ασθενή: «Ανέφερε ότι είχε πόνο στην πλάτη και δύσπνοια αλλά είπε ότι είχε πάει σε γιατρό εξωτερικό ο οποίος του είχε αναφέρει ότι έχει κάποια ψύξη. Με βάση αυτά τα δεδομένα τού αναφέρθηκε ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του υποδείχθηκε να πάει στο Ρίο προκειμένου να μπορέσει να κάνει τις εξετάσεις που πρέπει. Στηρίχθηκαν για αυτό στην οπτική του εικόνα και σε αυτό που ανέφερε σε σχέση με την ψύξη και την εκτίμηση του ιδιώτη γιατρού.

Σαφέστατα είναι ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για την διερεύνησή του. Το νοσοκομείο μας ακόμη και όταν είναι εκτός εφημερίας ή σε μικρή εφημερία προφανώς δέχεται και αντιμετωπίζει περιστατικά έκτακτα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως είναι ένα έμφραγμα ή ένα τροχαίο» τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ξεψύχησε στο αυτοκίνητο πρι φτάσει στο νοσοκομείο του Ρίου

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο 49χρονος έφθασε στο νοσοκομείο μόνος του οδηγώντας και παρκάρει μετά δυσκολίας το αμάξι του για να προλάβει να φτάσει στην είσοδο. Απευθύνθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο καθώς έχει αντιληφθεί ότι κάτι πολύ σοβαρό του συμβαίνει και βεβαίως δεν έχει την πολυτέλεια να αντιδράσει αναζητώντας ποιος εφημερεύει και πώς θα φτάσει εκεί. Από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα του λένε ότι δεν εφημερεύει και ότι θα πρέπει να μεταφερθεί μόνος με το αμάξι του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Αντιλαμβανόμενος ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ενώ οδηγούσε με το αμάξι του για να βγει από το προαύλιο του νοσοκομείου ένωσε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει, κάλεσε τότε από το κινητό τον αδελφό του ο οποίος έφτασε εσπευσμένα με το δικό του αμάξι.

Έφτασε στο σημείο και ενώ οδήγησε λίγα μέτρα προσπαθώντας να φτάσει στη μίνι περιμετρική για να τον μεταφέρει στο Ρίο, ο 49χρονος έχασε εντελώς τις αισθήσεις του και άφησε την τελευταία του πνοή.

Πηγή: ethnos.gr