Ελεύθερα για στάθμευση από τους πολίτες είναι πλέον και επίσημα τα δύο πάρκινγκ του Διοικητηρίου στα οποία υπήρχαν μπάρες, καθώς αυτές απομακρύνθηκαν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023.

Σε σχετικές δηλώσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ ανέφερε τα εξής: «Από το 1975 που κατασκευάστηκε το Διοικητήριο της Δράμας, ο χώρος που ονομάζεται πάρκινγκ του Διοικητηρίου ήταν ελεύθερος για όλους τους Δραμινούς, αλλά και όλους τους επισκέπτες της Δράμας. Αυτό το δικαίωμα έγινε σεβαστό και κατά τη διαδικασία της αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Δράμας και ο συγκεκριμένος χώρος καθορίστηκε ως χώρος ελεύθερης στάθμευσης. Επιπλέον, με τον νόμο 1337 του 1983, το άρθρο 26, ο χώρος αυτός καθιερώθηκε ως κοινόχρηστος χώρος. Ανεξάρτητα μάλιστα από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Κάποια στιγμή, επί προεδρίας Στέργιου Ηλιόπουλου στον σύλλογο των υπαλλήλων της Νομαρχίας Δράμας, το 2008, αυτό το καθεστώς άλλαξε και μπήκαν αυτές οι μπάρες, που σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, με απόφασή μου και μετά από συνεννόηση με το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων της Π.Ε. Δράμας, ουσιαστικά καθαιρούμε και βγάζουμε από τον χώρο του Διοικητηρίου.

Στη θέση αυτή, του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, βρίσκομαι ένα χρόνο περίπου. Πριν από ένα μήνα περίπου, με αφορμή και τη λειτουργία της Ονειρούπολης, έγιναν κάποια σχόλια από τους συμπολίτες μας, σε σχέση με την τοποθέτηση αυτών των μπαρών στα δύο πάρκινγκ του Διοικητηρίου προς την πλευρά της 1ης Ιουλίου. Κάποιοι μίλησαν για πατρικίους και πληβείους, κάποιοι έκαναν σχόλια ειρωνικά και χλευαστικά και για το πρόσωπό μου, αλλά και για τους υπαλλήλους μας, που για εμάς είναι οικογένειά μας. Αυτά είναι μακριά από εμάς, τέτοιες αντιλήψεις, τέτοιες τοποθετήσεις. Εμείς υπηρετούμε το γενικό καλό, το συμφέρον των πολιτών της Δράμας και του Δραμινού λαού και αποδίδουμε αυτούς τους δύο χώρους, όπως είναι από εκείνη την ημέρα, τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, σηκωμένες οι μπάρες. Επειδή έχουμε χειμώνα, μπορεί να γίνει κάποια θεομηνία, κάποιος δυνατός άνεμος, που ενδεχομένως να κατέρριπτε αυτή τη σηκωμένη μπάρα και να είχαμε άλλου είδους θέματα, ολοκληρώνουμε πλέον αυτή την ελευθερία που υπάρχει εκείνη την ημέρα στον χώρο του πάρκινγκ και με την αποβολή αυτών των δύο μπαρών, ούτως ώστε το πάρκινγκ του Διοικητηρίου, σε όλη του την επικράτεια, να είναι ανοιχτό.

Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και τον σύλλογο των εργαζομένων της Π.Ε. Δράμας, γιατί και αυτοί δεν επιθυμούσαν περαιτέρω αυτή την πράξη και να πω ότι με γνώμονα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα συνεχίζουμε σε όλα τα επίπεδα της διοίκησής μας».

«Ο χώρος ελευθερώνεται και αποδίδεται πλέον ελεύθερα προς χρήση σε όλους τους Δραμινούς»

Παρών στη διαδικασία απομάκρυνσης των μπαρών από τα πάρκινγκ του Διοικητηρίου ήταν και ο πρώην Αντιδήμαρχος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Τσίμπας, ο οποίος το 2009 είχε καταθέσει συγκεκριμένη αναφορά για το θέμα, η οποία είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Εργασία… συν».

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίμπας σημείωσε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου που ύστερα από 13 χρόνια αυθαίρετης και καταχρηστικής κατάληψης του χώρου αυτού, ελευθερώνεται και αποδίδεται πλέον ελεύθερα προς χρήση σε όλους τους Δραμινούς. Είναι μια μέρα ικανοποίησης. Ας μη βγάλουμε άλλο χολή για ποιοι είναι υπεύθυνοι για το κλείσιμο του συγκεκριμένου χώρου κι ας μείνουμε στο ευχάριστο γεγονός. Όπως είπε και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης της Δράμας, ο χώρος αυτός είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος ελεύθερης κοινόχρηστης στάθμευσης. Και από το 1975, χρονιά κατασκευής του Διοικητηρίου, εμείς οι Δραμινοί είχαμε το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στον χώρο αυτό, προκειμένου να σταθμεύσουμε. Το δικαίωμα το έλαβε υπόψη το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δράμας, η πολεοδομική μελέτη αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου, ο νόμος1337 του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση, που έλεγε πως με οποιοδήποτε τρόπο χώροι καθίστανται κοινόχρηστοι, παραμένουν κοινόχρηστοι. Το δικαίωμά μας αυτό, όμως, δεν το σεβάστηκαν οι τότε νομαρχιακοί υπάλληλοι, που αυθαίρετα και καταχρηστικά τον κατέλαβαν και τον μετέτρεψαν σε κλειστό χώρο στάθμευσης. Σήμερα ελευθερώθηκε και αποδίδεται πάλι προς χρήση σε όλους τους Δραμινούς».

«Να ανακαλέσει ο Αντιπεριφερειάρχης και να ζητήσει συγγνώμη»

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Εργασία… συν», με αφορμή το περιεχόμενο των δηλώσεων του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας σχετικά με το πρόσωπό του, ο κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, υπάλληλος στην Π.Ε. Δράμας και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας, ανέφερε τα εξής:

«Ο Αντιπεριφερειάρχης είναι τουλάχιστον ανενημέρωτος για το συγκεκριμένο ζήτημα. Έγινα δημόσιος υπάλληλος στα τέλη του 2007 και πρώτη φορά ασχολήθηκα με το προεδρείο του συλλόγου το 2013. Όταν ανέλαβα ως Πρόεδρος του συλλόγου, αποφασίσαμε ως Δ.Σ. να σταματήσουμε τη διαχείριση του πάρκινγκ από τον σύλλογο και από τότε είναι στα χέρια των εκάστοτε Αντιπεριφερειαρχων. Ζητώ από τον Αντιπεριφερειάρχη να ανακαλέσει τα όσα είπε και να ζητήσει μια συγγνώμη για αυτά του είπε».