ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 27ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

  • Για το βιβλίο μίλησαν η Πρόεδρος του ΣΦΓΤ Δράμας Π. Μπανά και η ίδια ποιήτρια

Με την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Κυψέλη ο νους» της Δραμινής ποιήτριας κ. Μαρίνας Μελίδου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Ιουλίου η 27η Γιορτή Βιβλίου, η οποία διοργανώθηκε με επιτυχία από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Δράμας και τα βιβλιοπωλεία της Δράμας από τις 17 έως τις 25 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Για την ποιητική συλλογή «Κυψέλη ο νους», μίλησαν στο βιβλιόφιλο κοινό της πόλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας κ. Πολύνα Μπανά και η ίδια η ποιήτρια κ. Μαρίνα Μελίδου. Επίσης χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Λευτέρης Καλλινικίδης.

Ουσιαστικά η συγκεκριμένη λογοτεχνική βραδιά αποτέλεσε την πρώτη εμφάνιση της κ. Μελίδου στα λογοτεχνικά δρώμενα της Δράμας, αλλά και την αρχή μιας σειράς αντίστοιχων παρουσιάσεων της ποιητικής συλλογής, οι οποίες θα ακολουθήσουν. Το βιβλίο εμπεριέχει, μεταξύ άλλων, και ποιήματα τα οποία βραβεύτηκαν σε διαγωνισμούς, καθώς επίσης, συνοδεύεται από υλικό φωτογραφικό, αποδίδοντας οπτικά τη θεματική κάποιων ποιημάτων.

Τόσο η κ. Μπανά όσο και η κ. Μελίδου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μίλησαν για το περιεχόμενο τους βιβλίου, καταθέτοντας η καθεμιά τη δική της οπτική, ενώ επιπλέον έγινε και ανάλυση επιλεκτικών αποσπασμάτων της συλλογής. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, η ποιήτρια κ. Μελίδου, υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου, συνομίλησε με το κοινό και εισέπραξε ιδιαίτερα θερμά λόγια τόσο για την ποιητική συλλογή όσο και για την ομιλία της στην εκδήλωση.

Η κ. Μελίδου είναι 27 ετών και από πολύ νωρίς ξεκίνησε να αναζητάει μέσα από την ποίηση τις προσωπικές της αλήθειες αλλά κι αυτές του κόσμου που την περιβάλλει. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο ΔΠΘ με εξειδίκευση στην Κοινωνική Πολιτική και σε ηλικία μόλις 16 ετών έκανε τα πρώτα δειλά βήματα στην ποίηση. Το βιβλίο «Κυψέλη ο νους» είναι το πρώτο της βιβλίο και εκδόθηκε από τη ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας.