Στ. Παπαδόπουλος: «Υπάρχει μια πλημμυρίδα από αγάπη και ανθρωπιά μέσα, από καλοσύνη και προσφορά, από ελπίδα για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και δικαιοσύνη με το ελληνικό δημώδες δίκαιο»

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του πρώην Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Σταύρου Παπαδόπουλου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαρτίου 2023. Το βιβλίο με τίτλο «Άνθρωπε, αγωνίσου…» είναι μια ποιητική συλλογή με ποιήματα του κ. Παπαδόπουλου και κυκλοφορεί εδώ και περίπου δυόμιση μήνες από τις εκδώσεις «Ινφογνώμων».

Για το βιβλίο μίλησαν η δικηγόρος και συγγραφέας κ. Πολύνα Μπανά, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο πρώην Βουλευτής του Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης. Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος ανέγνωσε ποίημά του για την Παναγία. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «το πρώτο ποίημά μου είναι γραμμένο όταν ήμουν 15 ετών, για την Παναγιά μας, την οποία υπεραγαπώ και έχω μέσα στη ψυχή μου και με βοηθάει πάντα». Ακολούθως ο κ. Παπαδόπουλος ανέγνωσε δύο πρόσφατα ποιήματά του, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην ποιητική συλλογή και γράφτηκαν για τους δύο νεκρούς πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας Ευστάθιο Τσιτλακίδη και Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, καθώς και για τα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

Σε δηλώσεις για το βιβλίο του, ο πρ. Βουλευτής κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Το βιβλίο περιέχει ποιήματα και τα ποιήματά μου εμπνέονται και υπάρχει μια πλημμυρίδα από αγάπη και ανθρωπιά μέσα, από καλοσύνη και προσφορά, από ελπίδα για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και δικαιοσύνη με το ελληνικό δημώδες δίκαιο. Εύχομαι, λοιπόν, σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες, ιδιαίτερα στον Δραμινό λαό που τόσο αδικείται, το βιβλίο αυτό να τους κεντρίσει ορισμένες καταστάσεις τέτοιες, που θα οδηγηθούν σε αγωνιστικότητα. Για αυτό και ο τίτλος του βιβλίου είναι “Άνθρωπε ,αγωνίσου…”. Από τους αγώνες που έκανα εγώ από μικρό παιδί, εκείνο εκεί θέλε να εμφυσήσω και στους νέους ανθρώπους, τους Δραμινούς πολίτες, να αγωνιστούν για τη Δράμα. Για τη Δράμα που αδικείται κατάφωρα, διαχρονικά όλα τα χρόνια».

Ακόμη, ο πρ. Βουλευτής σχολίασε και τις διαχρονικές αδικίες που υφίσταται η Δράμα. «Το είπα πολλές φορές, δεν το λέω τώρα. Εδώ και πολύ καιρό. Η Δράμα είναι η πλέον αδικημένη πόλη στην περιφέρεια την οποία ανήκουμε. Κάποτε ήμασταν τρίτος Νομός πληθυσμιακά, αυτή τη στιγμή είμαστε τελευταίος Νομός πληθυσμιακά» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Εάν δεν αγωνιστεί ο Δραμινός λαός -γιατί ο λαός είναι εκείνος ο οποίος μπορεί να προωθήσει τα θέματά του και να δοθούν λύσεις στα προβλήματά του- μην περιμένεις αυτοδίκαια ή με την παρέμβαση αυτών που κυβερνούν κατά καιρούς τον τόπο».

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «τα ποιήματά μου είναι και κοινωνικά είναι και πολιτικά. Με την πολιτική που κάνω, ασκώ κριτική σε όλο το πολιτικό φάσμα. Εάν ήμουν κι εγώ μέσα σαν τέως πολιτικός, να είμαι κι εγώ μέσα. Ας το κρίνει ο λαός. Ειλικρινά. Με μεγάλη αγάπη το λέω».