ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ E-TRIKALA ΑΕ

 

Σε συνέδριο με τίτλο «Restart mAI City» για τη δημιουργία μιας έξυπνης και βιώσιμης πόλης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, με διοργανωτές το Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala Α.Ε., παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου.

Βασικός στόχος του συνεδρίου ήταν να έρθει σε επαφή το σύνολο των νέων Δημοτικών Αρχών της χώρας με τις υπάρχουσες πολιτικές και με άμεσα εφαρμόσιμες και λειτουργικές τεχνολογικές λύσεις, προκειμένου να αναπτυχθούν πόλεις πιο φιλικές, λειτουργικές, σύγχρονες και ασφαλείς.

Όπως ανέφερε ο κ. Τάσσου, η συμμετοχή στο συγκεκριμένο συνέδριο «ήταν ένας από τους βασικούς σταθμούς ενημέρωσης που είχαμε προγραμματίσει από την αρχή ανάληψης καθηκόντων μας». Στόχος της Δημοτικής Αρχής, πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας είναι: «το αμέσως επόμενο διάστημα να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Δραμινούς μια πρόταση που θα βάζει τον Δήμο και τις υπηρεσίες που παρέχει στο κάδρο των έξυπνων πόλεων».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Τάσσου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και με στελέχη του επιτελείου του. Όπως επεσήμανε ο κ. Τάσσου σε αυτές τις επαφές τονίστηκαν τα άμεσα οφέλη που έχει για τους δημότες και τις υπηρεσίες του Δήμου η εφαρμογή έξυπνων λύσεων καθώς και τα μεσοπρόθεσμα οικονομικά οφέλη της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας».