ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Α.Μ.Θ. ΧΡ. ΜΕΤΙΟΥ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2.610.000 ΕΥΡΩ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

 

  • Γ. Παπαδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Βελτιώνουμε προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού, αποκαθιστούμε χρονίζοντα προβλήματα και εξασφαλίζουμε ότι δεν θα βρεθούμε προ δύσκολων καταστάσεων στο μέλλον»

 

Τέσσερα έργα της Περιφερειακής Ενότητας εντάχθηκαν στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οδεύουν προς υλοποίηση, μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των 4 έργων είναι 2.610.000 ευρώ και τα σημαντικότερα εξ αυτών αφορούν τη συντήρηση του δρόμου από διασταύρωση Βώλακα – Κ. Νευροκόπι, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, και παρεμβάσεις στη γέφυρα του ποταμού Νέστου, προϋπολογισμού 1.290.000 ευρώ.

Αναλυτικά, με την απόφαση του κ. Μέτιου ορίστηκαν τα εξής υποέργα του έργου «Επισκευή και συντήρηση οδικού δικτύου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης»:

-Εκμίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων έργων για τον αποχιονισμό και την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Δράμας 2020-2021, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ

-Συντήρηση και εκχιονισμός δρόμου από διασταύρωση Βώλακα μέχρι το Χ.Κ. Φαλακρού (τμήμα Β’ της πράξης «Λειτουργία χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού για τη χιονοδρομική περίοδο 2020-2021 και 2021-2022»), προϋπολογισμού 180.000 ευρώ

-Συντήρηση – ασφαλτόστρωση της Ε.Ο. 57 από διασταύρωση προς Βώλακα έως Νευροκόπι, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ

– Αποκατάσταση φορέων και βάθρων της γέφυρας του ποταμού Νέστου επί της Εθνικής Οδού Νο 14 Δράμα – Παρανέστι – Όρια Ν. Δράμας / Ν. Ξάνθης, προϋπολογισμού 1.290.000 ευρώ.

Το σχετικό αίτημα για ορισμό των συγκεκριμένων υποέργων, συνοδευόμενο από τεχνικά δελτία και ενδεικτικό προϋπολογισμό, έγινε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας, στις 27 Απριλίου 2020.

Έτσι, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά με απτό τρόπο ότι η Π.Ε. Δράμας συνεχίζει σε καθημερινό επίπεδο να προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα στο σύνολο του Νομού, προχωρώντας σε σημαντικές παρεμβάσεις. Υπό την καθοδήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας κ. Χρήστο Μέτιο και αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, η Π.Ε. Δράμας σχεδιάζει, ωριμάζει, εντάσσει, δημοπρατεί και υλοποιεί μια σειρά παρεμβάσεων, σε πλήθος τομέων της δημόσιας ζωής και κυρίως σε όλο το εύρος των διοικητικών της ορίων.

 

«Υλοποιούμε σειρά έργων, βελτιώνοντας τη ζωή όλων των συμπολιτών μας»

 

Σε σχετική δήλωση στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος σημείωσε:

«Από την πρώτη στιγμή, δεσμευτήκαμε ότι θα επιλύσουμε προβλήματα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, στον τομέα των αρμοδιοτήτων μας, ακόμη και πέρα από αυτόν. Καθημερινά, σε αγαστή συνεργασία με τους αιρετούς συναδέλφους, αλλά και με όλο το υπηρεσιακό δυναμικό, τους οποίους θερμά ευχαριστώ, προσπαθούμε ώστε το έργο μας να έχει απτό αντίκρισμα στους πολίτες. Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, ο οποίος εξ αρχής έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να μπει φρένο στη διαχρονική υστέρηση της Δράμας, υλοποιούμε σειρά έργων, βελτιώνοντας τη ζωή όλων των συμπολιτών μας.

Ένας σημαντικός τομέας της δημόσιας ζωής είναι και οι μετακινήσεις των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να απολαμβάνουν το αγαθό της οδικής ασφάλειας. Με το σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτών των έργων, βελτιώνουμε προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού, αποκαθιστούμε χρονίζοντα προβλήματα και κυρίως, με βάση τις σημερινές μας κινήσεις, εξασφαλίζουμε ότι δεν θα βρεθούμε προ δύσκολων καταστάσεων στο μέλλον. Ο σχεδιασμός μας συνεχίζεται, έχοντας ως κύριο στόχο αυτός ο ευλογημένος τόπος να μην στερείται τίποτα από όσα αξίζει».