ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Στην Ελλάδα της κρίσης και των κοινωνικών ανισοτήτων, πρέπει να υπάρχει κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, όχι φιλανθρωπία, ούτε απλή συμπόνια, αλλά Κράτος Πρόνοιας με δικαίωμα σε Κρατική Μέριμνα: φροντίδα, παιδεία, υγεία για όλους και περισσότερο για χαμηλόμισθους, ανέργους, αρρώστους, χαμηλοσυνταξιούχους.

Μισθωτός: Είναι αυτός που προσφέρει εργασία έναντι μισθού, ανάλογα με τη φύση εργασίας, πνευματική ή σωματική που επηρεάζει την αμοιβή σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και αποζούν από αυτήν. Υπάρχει βέβαια και αμοιβή με κοινωνικό σκοπό! Οι αιρετοί σύμβουλοι για το καλό του πολίτη. ο Αριστοτέλης βέβαια θα έλεγε όχι στην κερδοσκοπική οικονομική δραστηριότητα στην Αυτοδιοίκηση και θα αποστρεφόταν βαθιά την ιδέα αυτή, ότι μπορεί να διοικεί μια Καπιταλιστική Επιχείρηση. Τι να κατανοήσει κάποιος; Απλώς απαιτείται η κοινή λογική και ένα στοιχειώδες αίσθημα ευπρέπειας (Τσούκας Χαριδ., κοσμήτορας).

Αιρετός: Είναι ο εκλεγμένος για προσφορά στον πολίτη κι έτσι να υπηρετεί ηθική και δίκαιο.

Εθελοντισμός: Είναι μια ηθελημένη πράξη για κάποιο κοινωφελή σκοπό, χωρίς υλικό ή άλλο αντάλλαγμα. Ο εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων χωρίς να περιμένει αμοιβή, είναι μια πρόθυμη δέσμευση (μεγάλη η παρουσία μου στον εθελοντισμό στην πόλη μου). Τώρα όμως έχουν σειρά οι νεότεροι.

12-4-2018. Εφημ. «Εργασία… συν», τίτλος σε σελίδα: 16,9 εκατομμ. ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Η Πυροσβεστικής της πόλης μας έχει ανάγκη 1.000 ευρώ, όπως είπε σε τοπικό κανάλι ο Διευθυντής της, για ανταλλακτικά οχήματος, ώστε να γίνει χρήσιμο. Μήπως θα μπορούσε να δαπανηθεί από το Δήμο Δράμας το μικρό αυτό ποσό στην Υπηρεσία της Πυροσβεστικής, ώστε το καλοκαίρι σε κάποια πυρκαγιά για να κινηθεί το όχημα για το καλό όλων μας;

Όσο για την Απλή Αναλογική και στην Αυτοδιοίκηση, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ένωση Κεντρώων ΝΑΙ, Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη ΟΧΙ.

Το Κ.Κ.Ε. τάσσεται διαχρονικά υπέρ της Απλής Αναλογικής. Πάντως καλό είναι καμία ψήφος να μην πάει χαμένη και όχι μπόνους. Επίσης ο Δήμαρχος να εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι τα βλέπω ως ενεργός πολίτης της πόλης μου.