«ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης του Δήμου Δράμας «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», με τίτλο «Παραχώρηση δημοτικού ακινήτου με αδιαφανείς διαδικασίες», αναφέρονται τα εξής:

«Πριν από λίγες ημέρες δεχθήκαμε καταγγελία συμπολιτών μας ότι παραχωρήθηκε χώρος στάθμευσης στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δημιουργώντας προβλήματα με θόρυβο και μόλυνση από τα καυσαέρια στους κατοίκους της γειτονικής οικοδομής.

Μετά από έρευνά μας αποκαλύφθηκε ότι η εν λόγω παραχώρηση έγινε με απόφαση του Δημάρχου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι η δημόσια περιουσία είναι δικό της τσιφλίκι και την χρησιμοποιεί για εκλογικά οφέλη.

Σας παραθέτουμε τη νομοθεσία όπως ισχύει και επαναφέρουμε την πρότασή μας για διαβούλευση με το ΚΤΕΛ όσον αφορά την αλλαγή της θέσης του από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η Δράμα πρέπει να γίνει μια σύγχρονη πόλη που σέβεται τους πολίτες της και με παλαιοκομματικές μεθόδους που ακολουθεί τωρινή Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να το πετύχουμε ποτέ!!!»/

Στη νομοθεσία, την οποία παραθέτει η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 185 παρ. 2 του Ν. 3463/2006 «Δωρεάν παραχώρηση κυριότητας και χρήσης δημοτικών και κοινοτικών ακινήτων» προβλέπει ότι: Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν χρήση ακινήτων σε άλλα Νομικά Πρόσωπα, που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής και προάγει τοπικά συμφέροντα».