Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 

 

  • Γ. Μπύρος: Η ρευστότητα της χρονιάς εξασφαλίστηκε και η ομάδα στον κόσμο
  • Η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του Γ. Μπύρου
  • Η 11μελής Διοικούσα Επιτροπή – Όλα τα ονόματα
  • Στο αγωνιστικό ο Κ. Ανυφαντάκης κερδίζει χρόνο με την διακοπή για ρυθμό και ομοιογένεια

 

Ο κύβος ερρίφθη και στη Δόξα επιχειρείται κάτι που σε καμία ΠΑΕ στη χώρα μας δεν έλαβε δράση. ΠΑΕ Λαϊκής Βάσης και αποδοχής αφού όπως λέει και η δημόσια ανακοίνωση τα 50 ενεργά (τουλάχιστον) μέλη του Γ.Σ. Δόξα θα παραλάβουν κάτω του 2% έκαστος των μετοχών δωρεάν και χωρίς επιπτώσεις.

Έτσι πλέον η μετά – Μπύρου εποχή ξεκίνησε με την παρουσία της Διοικούσας Επιτροπής που θα αποφασίσει αν προκύψει νέος επενδυτής και θα διαπραγματευτεί η ίδια.

Σίγουρα κομβικό ρόλο θα παίξει η λαϊκή συσπείρωση και συστράτευση, αφού η Super League 2 είναι μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία.

Η Διοικούσα Επιτροπή αποτελείται από τους εξής (με τη διευκρίνιση ότι ο αριθμός των μελών της δεν είναι περιοριστικός ή δεσμευτικός και μπορεί να διευρυνθεί με απόφασή της): Χατζηελευθερίου Ηλίας, Πίτσογλου Νικόλαος, Χατζησαρόγλου Γεώργιος, Πάσχος Αθανάσιος, Λιανός Γεώργιος, Πιταράκης Αλφρέδος, Παυλίδης Αναστάσιος, Παγωνάς Δημοσθένης, Σαπουρίδης Στυλιανός, Παπαδόπουλος Δημήτριος, Αναστασιάδης Μιχαήλ.

Η δημόσια δήλωση του κ. Γιάννη Μπύρου ήταν η εξής: «Την απόφασή μου, γνωστή και αμετάκλητη εδώ και ένα χρόνο να αποχωρήσω για οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους από την ομάδα, γνωστοποίησα δημόσια με την απόφαση παραίτησής μου.

Προσπάθησα μέχρι την τελευταία στιγμή και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μήπως βρεθεί κάποιος, χωρίς τίμημα αλλά αξιόπιστος επενδυτής, για να αναλάβει την ομάδα αλλά δυστυχώς δε βρέθηκε κανείς.

Ενόψει των ανωτέρω, που είχα δημόσια δηλώσει και επειδή δεν ήθελα να εγκαταλείψω την ομάδα στην τύχη της, συναντήθηκα με τοπικούς Δραμινούς παράγοντες. Μου προτάθηκε να μοιράσω τις μετοχές δωρεάν στα ενεργά μέλη του Γ.Σ. Δόξα Δράμας, η ομάδα να αγωνιστεί κανονικά στην κατηγορία και να αναλάβει την ευθύνη της όποιας πορείας της ομάδας όλη η πόλη με πρωτεργάτες τα άξια μέλη του Γ.Σ Δόξα Δράμας. Όλα τα παραπάνω τα αποδέχθηκα και γιατί δεν ήθελα να δημιουργηθεί διοικητικό χάος που θα οδηγούσε στον υποβιβασμό της ομάδος και διότι δεν ζητούσα ούτε ένα ευρώ από την διάθεση όλου του πακέτου των μετοχών.

Θεώρησα σχεδόν βέβαιο ότι η ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που διανύει θα βοηθηθεί από τον κόσμο της. Κάναμε υπολογισμούς με βάση τα τηλεοπτικά, λαμβάνοντας υπόψη την λελογισμένη μείωση όπως εξήγγειλε η Πολιτεία, αλλά και με βάση τη βοήθεια που έλαβε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια από την πόλη. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αν εκπληρωθούν οι 2 αυτές προϋποθέσεις (η βοήθεια από την πόλη και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά με λελογισμένη μείωση), η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ρευστότητας, θα ανήκει στον κόσμο της Δράμας και θα αγωνίζεται στη Σούπερλιγκ 2. Όλα τα παραπάνω έγιναν γνωστά από εμένα και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΓΣ Δόξα Δράμας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Αφού έχει ολοκληρωθεί η εργασία του λογιστικού γραφείου που ανέλαβε τη μεταβίβαση των μετοχών και επαληθεύτηκε ότι οι μετοχές μπορούν να δωρηθούν χωρίς συνέπειες ή κόστος σε ποσοστό κάτω του 2% στους ενδιαφερόμενους – ενεργά μέλη του Γ.Σ. Δόξα Δράμας, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία διάθεσής τους.

Από σήμερα (σ.σ. Δευτέρα 7 Οκτωβρίου) παραδίδω την ομάδα σε συγκεκριμένη και ονοματισμένη πλέον διοικούσα επιτροπή, όπως είχα προανακοινώσει και όπως μου ζητήθηκε, για να διοικήσει, να καθοδηγήσει και να τρέξει τη διαδικασία της διανομής των μετοχών, μέχρι να εκλεγεί από τη συνέλευση των νέων μετόχων το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ που εύχομαι να οδηγήσει την ομάδα εκεί που της αξίζει.

Σε περίπτωση που βρεθεί ενδιαφερόμενος, μετά τη σημερινή μου δήλωση και μέχρι να ολοκληρωθεί η δωρεάν μεταβίβαση των μετοχών στα ενεργά μέλη του Γ.Σ. Δόξα Δράμας, που θα επιθυμεί να αναλάβει την ομάδα, αποκτώντας το σύνολο ή το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, μπορεί να απευθύνεται στη συσταθείσα διοικούσα επιτροπή, την οποία εξουσιοδοτώ αντί εμού και για λογαριασμό μου, να προβεί στην καλυτέρα των επιλογών του ικανότερου προσώπου, με γνώμονα το συμφέρον της αγαπημένης μας ομάδος.

Ο ρόλος μου καθώς και ο ρόλος του Ανδρέα Οταπασίδη θα είναι μόνο τυπικός και ελεγκτικός μέχρι να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία».

Στον αγωνιστικό τομέα ο προπονητής κ. Κώστας Ανυφαντάκης με τα φιλικά και με τον χρόνο συμπαραστάτη στοχεύει στην ομοιογένεια και στην απόκτηση ταυτότητας των ρυθμών της ομάδας.