ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Στην Αθήνα στις 9 και 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 15ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Η Π.Ε.Α.Ε.Α. ιδρύθηκε το 1944 με πρωτοβουλία του ΕΑΜ. Αποκαλούνταν «Κυβέρνηση του Βουνού» με οργανωμένο, μεγάλο, κορυφαίο πατριωτικό αγώνα.

Μια καθοδηγητική δύναμη, αναδεικνύοντας την ανωτερότητα των κομμουνιστικών ιδεών. Αγωνιστές με σοσιαλιστικές ιδέες που με την αγωνιστικότητά τους και την υπεροχή τους, την αδιαλλαξία (ασυμβίβαστοι) απέναντι στους αντιπάλους, παρ’ όλες τις γνωστές βαριές συνέπειες άρνησης υπογραφής μετάνοιας. Έδειχναν γενναιότητα και τόλμη, βάζοντας το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ.

Οφείλουμε ιστορική μνήμη στα ιδανικά, ιδεώδη, στους μεγαλειώδεις αγώνες και τις ηρωικές θυσίες, στους αγωνιστές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ – ΔΣΕ, για την Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Ας ακολουθήσουμε τον «δρόμο» που χάραξαν για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, γιατί ο αγώνας του λαού δεν ξεχνιέται, αλλά αποτελεί κομμάτι της ζωντανής Ιστορίας, που πρέπει να μας εμπνέει.

Δυστυχώς το 1975 Κ. Στεφανάκης (Υπουργός Δικαιοσύνης) και Κ. Καραμανλής (Πρωθυπουργός) έδωσαν διαταγή να πολτοποιηθούν τα αρχεία για εγκλήματα πολέμου!

Οι αγωνιστές αυτοί ήταν οι αλύγιστοι της ταξικής πάλης που είναι η μοναδική προοπτική για τους λαούς.

«Ο δρόμος μας αρχικά από ‘κει που ο δικός σας τελειώνει» (Κατιούσα).