ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

«Τεράστιες οι ευθύνες της για την κατάσταση σύγχυσης και χάους στα δικαστήρια της Αθήνας»

 

Σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος ανέφερε τα εξής:

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε την Παρασκευή 15-10-2021, στα δικαστήρια της Αθήνας, η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, να ανασταλούν οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής .Ενότητας Αττικής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως καταγγέλλουν δικηγόροι και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. Τα προβλήματα οφείλονται στο γεγονός ότι η κυβερνητική απόφαση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, δεν εξειδίκευσε με σαφήνεια τη φύση των επειγουσών υποθέσεων που εξαιρούνταν από την αναστολή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση για το ποιες ακριβώς υποθέσεις θα εκδικάζονταν και ποιες όχι.

Ό,τι δεν κατάφερε η κακοκαιρία, το κατάφερε τελικά η Κυβέρνηση. Ο Υπουργός έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για το χάος που προκλήθηκε. Για άλλη μια φορά οι δικηγόροι έμειναν με τα προβλήματα, οι πολίτες αγανακτούν με τη πρωτοφανή αυτή κατάσταση και η Δικαιοσύνη βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο. Αλλά το Επιτελικό Κράτος… είναι σε αναστολή λόγω «Μπάλου»…