Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της επερώτησης του επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, με θέμα “Καταχρηστική χρήση οχήματος από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δράμας” τοποθετηθήκαν με δευτερολογίες τόσο ο κ. Τοψίδης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ (Οι αρχικές τοποθετήσεις για την επερώτηση ΕΔΩ).

Συγκεκριμένα ο κ. Τοψίδης ανέφερε στη δευτερολογία του:

«Στα πρακτικά η παράταξή μας, στην Οικονομική Επιτροπή, μετέχοντας τότε με τον κ. Ταπαντζά, την κα Καζάκου και τον κ. Εξακουστό, είχε ψηφίσει αρνητικά και μάλιστα διαβάζω, ήταν στις 6/9/2021, η τοποθέτηση των συμβούλων ήταν “ψηφίζουμε αρνητικά, διότι δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε στις μετακινήσεις των αιρετών οι οποίες πραγματοποιούνται με υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για προσωπική χρήση”. Δηλαδή επιβεβαιωνόμαστε από το 2021.

Θλίβομαι ακόμη περισσότερο σήμερα που δεν έχει την ευαισθησία ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης να ζητήσει μια συγγνώμη από το σώμα κι έρχεται και λέει ότι πάει με το δικό του αυτοκίνητο. Δεν μας απάντησε, γιατί έβαλα και δεύτερο θέμα, φωτογραφίες Άγιο Γρηγόριο την Κυριακή στην Καρβάλη. Δεν απάντησε. Προκαλώ να απαντήσει.

Θα έπρεπε ο κ. Περιφερειάρχης να ζητήσει την παραίτησή του, αν ήθελε πραγματικά να κάνει χρηστή διαχείριση και διοίκηση.

Εάν οι επενδυτές που ήρθαν να επενδύσουν στη Δράμα, τον πήραν την Κυριακή το πρωί; Σοβαρός επενδυτής κλείνει ραντεβού. Εάν είχε κλείσει ραντεβού, μπορούσε να υπάρχει και στην κίνηση. Επομένως δεν πείθετε ούτε τον ίδιο σας τον εαυτό κ. Παπαεμμανουήλ και θα έπρεπε, αν πραγματικά νοιάζεστε για το δημόσιο χρήμα που λέτε της Περιφέρειας και αν πραγματικά σέβεστε τον εαυτό σας και την ιδιότητα που σας έδωσε ο λαός, η Δημοκρατία και ο Περιφερειάρχης, θα έπρεπε να έχετε ζητήσει μια ταπεινή συγγνώμη μέσα στο σώμα. Κι όχι να λέτε ότι υπάρχουν κακόβουλοι. Και σας ρώτησα αν εννοείτε κακόβουλους εμάς ως παράταξη, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας έχουν δώσει το δικαίωμα οι πολίτες, να παρακολουθούμε τις κινήσεις της Περιφέρειας.

Λέτε ότι πήγατε με δικό σας αυτοκίνητο. Πότε πήγατε; Όταν βγήκε αυτό το σκάνδαλο κι εμείς το καταγγείλαμε. Από εκεί και μετά μπορεί να πήρατε το δικό σας αυτοκίνητο. Πιο πριν πραγματικά αμφισβητώ αν έχετε πάρει άλλο αυτοκίνητο. Και κατά δεύτερο, αυτό που είπατε ότι να σας συγκρίνουμε με τους προηγούμενους τις κινήσεις και τα καύσιμα που έχετε κάψει, αν είναι μικρότερη δηλαδή η δαπάνη, ούτε αυτό σας επαινεί, γιατί αν κάτσετε μέσα στο γραφείο σας και δεν βγαίνετε έξω, λογικό είναι να μην έχετε κάνει και κίνηση. Δεν πάει να πει ότι αν έχετε λιγότερα καύσιμα, ότι κάνετε πολύ έργο παραγωγικό και δεν κινείτε το αυτοκίνητο.

Άρα ό,τι έχετε πει είναι εις βάρος σας και υπάρχουν εδώ μέσα στο σώμα, έχουν την κρίση, να καταλάβουν, να αξιολογήσουν και να κρίνουν».

Απαντώντας για δεύτερη φορά, ο κ. Παπαεμμανουήλ είπε:

«Προφανώς και είμαστε πάρα πολύ ενεργοί κ. Τοψίδη κι αυτό είναι που σας πειράζει. Προφανώς και έχουμε ένα πολύ έντονο, παραγωγικό έργο κι αυτό είναι πολύ διακριτό στην κοινωνία και στον λαό όλης της Π.Ε. Δράμας.

Όσον αφορά τον Αγ. Γρηγόριο, ποτέ δεν πήγα με αυτοκίνητό μου να ψάλω εκεί. Περαστικός μπορεί να πέρασα και να σταμάτησα για λίγο, αλλά ποτέ δεν το χρησιμοποίησα για τον λόγο που αναφέρατε και στην επερώτησή σας και τώρα.

Πραγματικά δείχνει ότι δεν έχετε εικόνα για το τι συμβαίνει στη Δράμα. Η Περιφερειακή μας Αρχή έχει μια πάρα πολύ διακριτή παρουσία, έντονη, απ’ άκρου εις άκρον. Κι είμαστε έντονοι. Κι είπα και πριν, ότι από την 1/1 σπανίως έχω χρησιμοποιήσει το 1 από τα 3 υπηρεσιακά που νόμιμα μου έχουν παραχωρηθεί. Σπανίως. Αυτό το βλέπει ο Δραμινός λαός. Δεν περιμένουμε σε αυτή την αίθουσα να το πείτε εσείς.

Σας σέβομαι, και τον ρόλο σας ως αντιπολίτευση και όλους τους συναδέλφους, και της συμπολίτευσης και όλων των παρατάξεων, αλλά ειλικρινά δεν ζημίωσα ποτέ την υπηρεσία. Ίσα ίσα θα έλεγα το αντίθετο. Και για λόγους οικονομικότητας, όλες αυτές τις αργίες που προανέφερα, που χρησιμοποιούσα το δικό μου ΙΧ αυτοκίνητο και όχι το υπηρεσιακό, αλλά και σε έκτακτες περιπτώσεις, νομίζω το αποδεικνύουν και πραγματικά για αυτό είπα ότι είναι αβάσιμο. Γιατί και στην ίδια σας την επερώτηση λέτε πράγματα “πιθανόν για ψυχαγωγία”. Δηλαδή το πιθανόν, μπορεί και να μην ήταν ψυχαγωγία; Που δεν ήταν ψυχαγωγία. Άρα με τις λέξεις… Εγώ το απάντησα ήδη. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Και όταν είναι για το καλό της Δράμας να κάνω κάτι, πιστέψτε με όπου χρειαστεί να πάω, θα πάω. Αυτό. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ».