ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

 

Ο πρώην Βουλευτής Ν. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής επί 5 χρόνια της κοινοβουλευτικής Επιτροπής στο ΝΑΤΟ κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, σχολίασε την αποχώρηση των Ελλήνων Βουλευτών από την πρόσφατη Σύνοδο της υπερατλαντικής συμμαχίας, καθώς και το αίτημα του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου για συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην αποτροπή των προσφυγικών ροών, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» της Καβάλας.

Ο Υπουργός, στην διήμερη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ζήτησε την αύξηση της ναυτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, καθώς, όπως επισήμανε, οι μαζικές μεταναστευτικές ροές αποτελούν πρόκληση ασφάλειας όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της Συμμαχίας.

«Ο κ. Παναγιωτόπουλος, τον τελευταίο καιρό, κάνει μπαράζ ατυχών δηλώσεων. Φοβάμαι ότι με τις δηλώσεις του μπορεί να προκαλέσει άλλο ένα διεθνές επεισόδιο με την Τουρκία. Η συμφωνία με το ΝΑΤΟ αναφέρει μόνο έρευνα και διάσωση κι όχι αποτροπή προσφύγων», τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας».

Επίσης, σχολιάζοντας την αποχώρηση της ελληνικής επιτροπής βουλευτών από την πρόσφατη Κοινοβουλευτική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αφού την χαρακτήρισε ως «σωστή ενέργεια», σημείωσε ότι στο ΝΑΤΟ «προσπαθούν να κρατούν ίσες αποστάσεις με αρκετά γερμένη τη ζυγαριά προς την Τουρκία».

Υπενθύμισε ότι «και στο παρελθόν έχουμε αποχωρήσει από Ετήσια Σύνοδο (Βουδαπέστη 2016), επειδή η τότε FYROM ζητούσε να γίνεται αναφορά στο όνομά της σαν “Μακεδονία” και το καταγγείλαμε, διότι ήταν υπήρχε συμφωνία για το όνομά της».

Επισήμανε ότι «δεν είναι πολύ εύκολο σε τέτοιες διασκέψεις να μπορείς να κάνεις παρέμβαση, λόγω του πλήθους των συμμετεχόντων. Από την πλευρά, δε, της Τουρκίας στην Επιτροπή συμμετέχουν -κατά συντριπτική πλειοψηφία- Βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν, κι έτσι τα πράγματα είναι ακραία. Οι δε πρέσβεις είναι πιο ακραίοι».

Εξήγησε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, «χρησιμοποιούσαμε τα φόρα για να διεθνοποιήσουμε διάφορα εθνικά ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, την επιθετικότητα της Τουρκίας, το Κυπριακό».

Όταν πρωτομίλησα με Γερμανούς βουλευτές το 2013, είχαν μια άλλη Ελλάδα στο μυαλό τους, οι δε Σκανδιναβοί νόμιζαν ότι η Ελλάδα ήταν σε άλλον πλανήτη. Μετά από προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τη βοήθεια του τότε προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η επόμενη Σύνοδος (τον ερχόμενο Νοέμβρη) θα γίνει στην Ελλάδα, ώστε να ακουστεί η άποψη της Ελλάδας από τους Έλληνες».