ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΥ, ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΦΙΛΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 η ορκωμοσία του Δραμινού πρωταθλητή Κώστα Δουβαλίδη ως υπαλλήλου του Δήμου Δράμας. Παρόντες ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ενώπιον του οποίου ορκίστηκε ο κ. Δουβαλίδης, η οικογένεια του Δραμινού αθλητή, φίλοι του, καθώς και μέλη της αθλητικής του οικογένειας, ανάμεσα στους οποίους και ο προπονητής του κ. Μπάμπης Σδρόλας.

 

«Πλέον έχεις και μια ακόμη οικογένεια, εντάσσεσαι και στη μεγάλη οικογένεια του Δήμου Δράμας»

 

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε., ανέφερε: «Σήμερα, ως Δημοτική Αρχή, επιβεβαιώνουμε έμπρακτα την υποστήριξή μας σε έναν σπουδαίο αθλητή της πόλης μας. Από σήμερα ο Κώστας Δουβαλίδης αποτελεί ένα κομμάτι του έμψυχου δυναμικού του Δήμου Δράμας. Με τις κατάλληλες ενέργειες και ακολουθώντας το γράμμα του Νόμου που αναφέρει ότι αθλητές, οι οποίοι επιτυγχάνουν εξαιρετική αγωνιστική διάκριση σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα διορίζονται, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια θέση για τον πρωταθλητή μας Κώστα Δουβαλίδη στο Δήμο Δράμας. Γιατί όταν η Πολιτεία ξεχνάει τους αθλητές της, εμείς στο Δήμο μεριμνούμε να είμαστε κοντά τους χωρίς τυμπανοκρουσίες και φιέστες, αλλά προσφέροντας ουσιαστική δουλειά.

Αγαπητέ πρωταθλητή μας, αγαπητέ Κώστα Δουβαλίδη, τόσο ως Δήμαρχος, όσο και ως πολίτης σε συγχαίρω για τον αγώνα σου και για την αξιέπαινη προσπάθειά σου σε κάθε αναμέτρηση. Με πάθος για τον αθλητισμό και με πίστη στο στόχο, αγωνίστηκες σε κούρσες με τους καλύτερους πρωταθλητές του κόσμου. Η πόλη σου, η αθλομάνα Δράμα μας, που πίστεψε και πιστεύει σε εσένα, που χαίρεται με τις επιτυχίες σου, που συμπάσχει στις δυσκολίες σου, σήμερα σε επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο. Να γνωρίζεις ότι όλοι οι Δραμινοί είμαστε υπερήφανοι για σένα, γιατί σε διακρίνει το ιδιαίτερο ταλέντο στον αθλητισμό, αλλά και το ήθος που πρέπει να έχει κάθε αθλητής. Με πολυετή θυσία, μακροχρόνιους αγώνες και σταθερή θέληση, έχεις εδραιώσει την αξία σου και έχεις κερδίσει επάξια τον σεβασμό όλων μας. Να ξέρεις ότι είχες, έχεις και θα έχεις την αμέριστη βοήθειά μας. Σου εύχομαι να συνεχίσεις με την ίδια αγάπη, με το ίδιο ενδιαφέρον και πάθος για όλα όσα κάνεις. Σου εύχομαι να αγαπήσεις τα νέα σου καθήκοντα στο Δήμο Δράμας, όσο αγαπάς και τον αθλητισμό. Και να ξέρεις ότι πλέον έχεις και μια ακόμη οικογένεια. Πέρα από τη δική σου, του άξιου προπονητή σου και του δραμινού αθλητικού σου συλλόγου, εντάσσεσαι και στη μεγάλη οικογένεια του Δήμου Δράμας. Είμαι σίγουρος ότι και εδώ θα δείξεις το ταλέντο σου, θα προσφέρεις και θα αφοσιώνεσαι στο έργο του Δήμου προς όφελος των συμπολιτών μας. Σε καλωσορίζω, λοιπόν, στο Δήμο Δράμας ως ένα κομμάτι του. Καλή αρχή».

 

«Βρίσκομαι σε έναν χώρο, τον οποίο πιστεύω ότι θα αγαπήσω, όπως αγάπησα τον αθλητισμό και τον χώρο του στίβου»

Ο Δραμινός πρωταθλητής κ. Κώστας Δουβαλίδης, στις δηλώσεις του, επεσήμανε: «Καλώς σας βρήκα, λοιπόν. Μετά από 9 χρόνια υπομονής και επιμονής, εν τέλει δικαιώθηκαν οι κόποι μας, οι κόποι της οικογενείας μου, οι κόποι του προπονητή μου και οι δικοί σας κόποι. Επιτέλους δικαιωθήκαμε και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να είμαι στην οικογένειά του Δήμου Δράμας, στην οικογένεια της Δράμας, ως ενεργό μέλος και να βρίσκομαι σε έναν χώρο, τον οποίο πιστεύω ότι θα αγαπήσω, όπως αγάπησα τον αθλητισμό και τον χώρο του στίβου. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ το Δήμο Δράμας, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τον προπονητή μου και τους ανθρώπους οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μου σε όλη αυτή την προσπάθεια όλο αυτό τον καιρό. Με στηρίζουν με τη δύναμή τους και θέλω να τους δώσω να καταλάβουν ότι θα είμαι εδώ ως ενεργό άτομο και όποτε με χρειαστούν θα είμαι δίπλα τους».

 

«Θα μπορούμε να δουλεύουμε πιο ξεκούραστα μην έχοντας πάντα την έγνοια τι θα γίνει αύριο, αλλά το πώς θα γίνει καλύτερος αύριο»

 

Τέλος,  ο προπονητής του Κώστα Δουβαλίδης κ. Μπάμπης Σδρόλας δήλωσε: «Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, δικαιώθηκε μια προσπάθεια. Γίνεται και η αποκατάσταση η επαγγελματική για τον αθλητή. Την δικαιούταν πολλά χρόνια πριν, αλλά με τις διαδικασίες που υπήρχαν δεν έγινε πιο σύντομα. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο για την ετοιμότητα που είχε να υποδεχθεί τον αθλητή στο Δήμο, να έχει έτοιμη θέση. Θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτό το λόγο και γιατί προσπάθησε να συντομέψει το χρονικό διάστημα που ενδεχομένως θα ήταν μεγαλύτερο, αν το άφηνε στην γραφειοκρατική διαδικασία που υπάρχει στην Ελλάδα. Ένας λόγος που τον ευχαριστώ πάρα πολύ είναι αυτός, γιατί πια και εγώ και ο αθλητής μου θα μπορούμε να δουλεύουμε πιο ξεκούραστα μην έχοντας πάντα την έγνοια τι θα γίνει αύριο, αλλά το πώς θα γίνει καλύτερος αύριο. Θέλω να πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη, ότι θα μείνει στον αθλητισμό για αρκετά χρόνια ακόμη ο Κώστας, γιατί έχει τα φόντα, μπορεί να είναι πολύ καλός αθλητής για αρκετά χρόνια ακόμη και όταν του ζητηθεί μέσα στο Δήμο, έχει και τις ικανότητες, έχει και τη θέληση να αποδώσει τα μέγιστα. Αθλητές που βασανίζονται, κουράζονται, πιέζουν τον εαυτό τους και σκληραγωγούνε το είναι τους μπορούν και αποδίδουν στον οποιονδήποτε τομέα. Θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα είναι και ως υπάλληλος του Δήμου ο Κώστας Δουβαλίδης. Από τη δική μου πλευρά χαίρομαι για αυτό που έγινε, χαίρομαι γιατί τα παιδιά μου κατά κάποιον τρόπο, παιδιά που τα μεγάλωσα στα χέρια μου, αποκαθίστανται επαγγελματικά, κάνουν τις οικογένειές τους και είναι κάτι που το ζητάμε από την πολιτεία, ζητάμε ένα κίνητρο για αυτά τα σπουδαία παιδιά που έχουμε». «Είναι η μόνη πόλη η Δράμα και ο μόνος Σύλλογος ο ΣΚΑ Δράμας που στέλνουν 4 αθλητές στην κατηγορία των παίδων να αγωνιστούν σε Βαλκανικούς Αγώνες. Η Δράμα παράγει αθλητισμό και μάλιστα υγιή αθλητισμό. Ζητάμε να υπάρχουν τα κίνητρα για αυτά τα παιδιά, ζητάμε να έχουν τη διάθεση να γυμνάζονται, να αγωνίζονται, να αποδίδουν, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι κάτι θα κερδίσουν από αυτό. Όχι σαν αντικειμενικό σκοπό, αλλά να επιβραβευτούν από την Πολιτεία με κάποιο τρόπο. Θέλω να συγχαρώ τον αθλητή μου, το νέο δημοτικό υπάλληλο, και να ευχαριστήσω το Δήμαρχο για τις προσπάθειες που έκανε» πρόσθεσε ο κ. Σδρόλας.