ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΑΒΡΑΜΙΔΗ

 

  • «Όταν οι προοδευτικές δυνάμεις γίνονται πλειοψηφία στην κοινωνία, γίνονται άλματα στη ζωή των πολλών και θαύματα στην κοινωνική ευημερία»
  • «Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της χώρας θα δώσουν την απάντησή τους και την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προκειμένου η χώρα να έχει μια κυβέρνηση όλων των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων»
  • «Η Δράμα έχει πια, ΔΟΜΙΚΑ προβλήματα, και η αιτία τους έχει ονοματεπώνυμο: “Νέα Δημοκρατία”»

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Νομό Δράμας κ. Κώστας Αβραμίδης.

Κύριε Αβραμίδη, κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ για την παραχώρηση της συνέντευξης. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να είστε υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία;

Κύριε Λάτσα, σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας. Χριστός Ανέστη στους αναγνώστες σας με υγεία στη ζωή τους.

Από τα νεαρά μου χρόνια έχω ενταχθεί στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, όντας πεπεισμένος ότι η ένωση/συμμαχία των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων είναι η πλέον κατάλληλη πολιτική πρόταση για τη διαρκή πρόοδο της κοινωνίας και της χώρας μας. Και αυτή δεν είναι μια ουτοπική στάση, αλλά μια ρεαλιστική προσέγγιση για την πολιτική, καθώς όταν επιτυγχάνεται, όταν δηλαδή οι προοδευτικές δυνάμεις γίνονται πλειοψηφία στην κοινωνία (το έχουμε δει αυτό στο παρελθόν), γίνονται άλματα στη ζωή των πολλών και θαύματα στην κοινωνική ευημερία.

Μετά, λοιπόν, από 4 χρόνια ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που άσκησε το «Επιτελικό Κράτος» της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη, η οποία δημιούργησε τεράστιες ανισότητες στην κοινωνία, μεγάλη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς προς τους λίγους, πλήρη αποδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους, αλλά και του Κράτους Δικαίου, ένιωσα την ανάγκη να συμμετέχω ενεργά με όλες τις δυνάμεις μου στην ανατροπή αυτής της πολιτικής. Έτσι αποφάσισα να δώσω από αυτή τη θέση τον αγώνα για την πολιτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει η κοινωνία και η χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ένα σύγχρονο αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα, που εκτείνεται από τη Ριζοσπαστική Αριστερά ως το Προοδευτικό Κέντρο, είναι σήμερα ο κορμός και ο σημαντικότερος βραχίονας για να επιτευχθεί αυτή η Αλλαγή. Νιώθω πραγματικά χαρά, αλλά κυρίως τιμή, που ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο για τη Δράμα για την μεγάλη εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου 2023.

Με βάση ποια κριτήρια πιστεύετε ότι πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες; Τι σημαίνει ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε αυτές τις εκλογές;

Θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά. Ενδεικτικά μόνο η ενεργειακή κρίση, η υγειονομική κρίση, η ακρίβεια, ο αυταρχισμός και η κατάλυση του κοινωνικού κράτους κλπ. Οι πολίτες βιώνουν τη σκληρή καθημερινότητα και πιστέψτε με, κ. Λάτσα, έχουν ήδη αποφασίσει. Η Ν.Δ. με φοβικά ευφυολογήματα μέσω επικοινωνιακών τρικ, όπως π.χ. «όλοι ίδιοι είναι», «επιστροφή στο 2015», «τερατογένεση», προσπαθεί να θολώσει την κρίση τους. Ας πάνε να ψηφίσουν. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της χώρας θα δώσουν την απάντησή τους και την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προκειμένου η χώρα να έχει μια κυβέρνηση όλων των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων, που όπως είπα και προηγουμένως, μπορεί να ανατάξει την κοινωνία και να την οδηγήσει στην πρόοδο και την ευημερία.

Πώς κρίνετε την κατάσταση στον Νομό Δράμας; Ποια είναι κατά την άποψή σας τα σημαντικότερα προβλήματα;

 Δεν διαφέρει η κρίση μου για την Π.Ε. Δράμας από τη δική σας, αλλά και των συναδέλφων σας, όπως έχει αποτυπωθεί κατά καιρούς στα έντυπα σας. Κυρίως δεν διαφέρει από την κρίση της πλειοψηφίας των Δραμινών πολιτών που βιώνουν διαχρονικά την κατάσταση. Η Δράμα έχει πια, ΔΟΜΙΚΑ προβλήματα, και η αιτία τους έχει ονοματεπώνυμο: «Νέα Δημοκρατία». Με την φεουδαρχική προσέγγιση διοίκησης της Δράμας και τις πολύχρονες φαύλες πολιτικές αποβιομηχάνισης, απομόνωσης, υποχώρησης στην κεντρική διοίκηση και τελματοποίησης, έχει καταστήσει τον Νομό μας «βάλτο», στον οποίο οι πολίτες με το ζόρι κρατάνε το κεφάλι έξω από αυτόν και αποφεύγουν να αντιδράσουν, φοβούμενοι ότι έτσι θα βυθιστούν ολόκληροι μέσα. Το να σας παραθέσω λοιπόν κι εγώ τα προβλήματα (σύνδεση με Εγνατία, σιδηρόδρομος, Νοσοκομείο, αξιοποίηση κάμπου και ορεινού όγκου…) μικρή αξία έχει. Η αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε ως Δραμινοί πολίτες και η μέθοδος που θα διαχειριστούμε την κατάσταση είναι το θέμα. Απαιτείται όλοι, δεξιοί, αριστεροί κεντρώοι, να πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε την πορεία της Δράμας. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας αλλά κυρίως εμείς οι μεγαλύτεροι στα παιδιά μας. Ας ξεκινήσουμε από αυτό και πιστέψτε με θα καταφέρουμε πολύ σημαντικά πράγματα.

Τι να περιμένει η Δράμα εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η επιλογή των πολιτών και σχηματίσει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών;

Το σύνθημα «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ» που ποτίζει τις καρδιές μας έχει και χωροταξικό στοιχείο. Θα προσπαθήσουμε να άρουμε τη δημιουργηθείσα άδικη κατάσταση «Δράμα Πουθενά»! Να επαναλάβω επιγραμματικά, αλλά με περισσή ικανοποίηση, τις πρόσφατες δεσμεύσεις του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα για τη Δράμα, οι οποίες αποτυπώνουν τις δικές μας σκέψεις και αποφάσεις: ολοκλήρωση σύνδεσης Δράμας – Αμφίπολης, ανασχεδιασμός της χάραξης της Σιδηροδρομικής Εγνατίας με τη Δράμα εντός, αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των δύο Πανεπιστημιακών Σχολών, δημιουργία Γραφείου Επιθεώρησης Λατομείων στη Δράμα. Πιστεύουμε ότι όπως και σε όλη τη χώρα έτσι και στη Δράμα μας θα φέρουμε την Ελπίδα και την Πρόοδο.

Τέλος, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, θα ήθελα να αναφέρετε για ποιο λόγο ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον Νομό Δράμας να επιλέξει εσάς προσωπικά για να τον εκπροσωπήσετε στην επόμενη Βουλή;

 Όπως γνωρίζετε πολύ καλά κ. Λάτσα και το γνωρίζουν και οι αναγνώστες σας, η προσωπική διαδρομή του καθενός από εμάς στην κοινωνία, μας οριοθετεί και μας ακολουθεί ως το τέλος. Από όσα ήδη σας έχω αναφέρει, έχετε αντιληφθεί ότι η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη Δράμα, δεν έγινε στα πλαίσια προσωπικής επιβεβαίωσης ή προβολής, αλλά από την ανάγκη να δώσω ενεργά τον αγώνα για την πολιτική αλλαγή στη χώρα και την αναστροφή της καθοδικής πορείας της Δράμας. Και όπως λέω και με τους φίλους μου, δεν θα σταματήσω πια να δίνω αυτόν τον αγώνα Μέχρι τη Νίκη… Μέχρι τη Νίκη για τη Δράμα μας!