Η σημερινή 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της σημερινής ιδιαίτερης ημέρας το Τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο συμπληρώνει φέτος 85 χρόνια ζωής, διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση τιμής στο κτήριο του Ερυθρού Σταυρού στην οδό Αγίας Βαρβάρας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της αίθουσας διδασκαλίας του Τμήματος σε «Αίθουσα Διδασκαλίας Μητροπολίτη Διονυσίου».

Ο μακαριστός Διονύσιος από το 1968 έως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού Δράμας, ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του, με δική του πρωτοβουλία, ανεγέρθηκε πριν από 45 χρόνια το κτήριο που στεγάζει σήμερα το Τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο χρειάστηκε να προηγηθεί η δωρεά του οικοπέδου από τον Δήμο Δράμας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν και δύο πανελλήνιοι έρανοι για τον σκοπό αυτό.

Παρόντες στην τελετή, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος κ.α. Τους επίσημους προσκεκλημένους υποδέχτηκε η Πρόεδρος του τοπικού τμήματος κυρία Νίνα Παπαδοπούλου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, το παλιό Δημαρχείο της Δράμας, σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας, φωταγωγήθηκε με κόκκινο χρώμα (το χρώμα του Ερυθρού Σταυρού), κατά τη χθεσινή νύχτα (7/5), ενώ το ίδιο θα συμβεί και τη σημερινή (8/5). Παράλληλα, σημαίες του Ερυθρού Σταυρού κρεμάστηκαν σε εμφανή σημεία του κτηρίου.