ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

  • Ο μεγάλος στόχος για τη φετινή διοργάνωση είναι να ξαναγαπηθεί από όλους τους Δραμινούς οι οποίοι θα νιώθουν περήφανοι για την Ονειρούπολη, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καρδιάς του κάθε Δραμινού πολίτη

 

 

 

Με διαφορετική φιλοσοφία σχεδιάζεται η διοργάνωση της Ονειρούπολης 2017-2018, η 14η συνεχόμενη, με στόχο η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή να ξαναγαπηθεί από όλους τους Δραμινούς και να είναι περήφανοι οι πολίτες της Δράμας για την εκδήλωση αυτή.

Ήδη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της φετινής Ονειρούπολης έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Δημαρχείο της Δράμας με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, ενώ πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής της Ονειρούπολης, επίσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων.

 

Επιστροφή για Γρ. Αβανίδη και Β. Βουρνιά

Ο κ. Γρηγόρης Αβανίδης και η κ. Βίκυ Βουρνιά, οι οποίοι είχαν ασχοληθεί με τη διοργάνωση της Ονειρούπολης την περίοδο 2004-2010, δραστηριοποιούνται εκ νέου σε ένα κομμάτι του σχεδιασμού, ως μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Ονειρούπολης, λειτουργώντας επί της ουσίας ως τεχνικοί σύμβουλοι της διοργάνωσης. Βέβαια δεν αναλαμβάνουν πλήρως τη διοργάνωση της Ονειρούπολης, έχοντας ευθύνη για τα πάντα, αλλά ως μέλη μιας ομάδας που ασχολείται με την Ονειρούπολη έχουν αναλάβει κάποια κομμάτια του σχεδιασμού. Άλλωστε το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από την τελευταία φορά που δραστηριοποιήθηκαν στην Ονειρούπολη ο κ. Αβανίδης και η κ. Βουρνιά έχουν καταξιωθεί πανελλαδικά στον τομέα των θεματικών πάρκων και των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, δημιουργώντας, μεταξύ άλλων, τον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα, το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας στη Θεσσαλονίκη, τον Αστερόκοσμο στη Θεσσαλονίκη, την έκθεση Εφευρέσεις Αρχαίων Ελλήνων και οι Μαγεμένες, το Εργαστήρι και Μουσείο Σοκολάτας στα Γιάννενα, τους Μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά και το Μουσείο Φραπέ στη Θεσσαλονίκη.

 

Συνάντηση Δημάρχου Χρ. Μαμσάκου με εκπροσώπους φορέων

 

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων φορέων της Δράμας με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο σχετικά με την Ονειρούπολη. Στο πλαίσιο της συνάντησης αναλύθηκε διεξοδικά ο σχεδιασμός και η λειτουργία της φετινής Ονειρούπολης και  υπήρξε απόλυτη σύμπνοια και ομοφωνία για τη συνεργασία όλων, ώστε η φετινή Ονειρούπολη να γίνει ακόμη πιο ελκυστική. Στη συνάντηση, πέρα του Δημάρχου κ. Μαμσάκου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Γιώργος Ψαρράς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αντώνης Σκουλίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) κ. Όθων Μουρμούρης, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας ο κ. Γιάννης Αλατζάς, εκ μέρους του Συλλόγου Καφετεριών και Κέντρων Διασκέδασης ο κ. Ηλίας Ηλιάδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο κ. Αβανίδης και η κ. Βουρνιά, για τους οποίους όλοι οι εκπρόσωποι φορέων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο Δήμος Δράμας ήρθε σε επαφή μαζί τους και τους πρότεινε να αναλάβουν ένα κομμάτι υλοποίησης της Ονειρούπολης.

 

Η Ονειρούπολη αλλάζει φιλοσοφία…

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Αβανίδης και η κ. Βουρνιά παρέθεσαν τους στόχους που πρέπει να έχει η διοργάνωση, επισημαίνοντας ότι η Ονειρούπολη θα πρέπει να καταστεί μια καθαρά Χριστουγεννιάτικη γιορτή, ζεστή, φιλόξενη, ασφαλής, προσιτή και προσβάσιμη, ατμοσφαιρική, ελκυστική, πρωτότυπη, ποιοτική και ξεκάθαρα ανανεωμένη μακριά από κάθε λογική εμπορευματοποίησης. Παράλληλα, επεσήμαναν ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες εξ αρχής και ότι δεν πρόκειται να γίνουν θαύματα από την πρώτη χρόνια της νέας Ονειρούπολης. Ακόμη, παρουσίασαν όλο το μοντέλο του σχεδιασμού για τη νέα Ονειρούπολη, σημειώνοντας ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο ενδεχομένως να τροποποιηθεί στην πορεία, μέσα από τις εμπειρίες που θα αποκομιστούν από τη φετινή διοργάνωση.

Ουσιαστικά ο μεγάλος στόχος που τίθεται για τη φετινή Ονειρούπολη είναι να ξαναγαπηθεί από όλους τους Δραμινούς, οι οποίοι θα νιώθουν περήφανοι για τη διοργάνωση, που θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καρδιάς του κάθε Δραμινού πολίτη. Στην Ονειρούπολη, πρέπει πρωτίστως να «επιστρέψουν» με αγάπη, με καμάρι και εμπιστοσύνη οι κάτοικοι της Δράμας, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Με βάση το σχεδιασμό που αναπτύχθηκε επίκεινται αλλαγές τόσο στο δημοτικό κήπο όσο και στην κεντρική πλατεία. Βασική αλλαγή στο κομμάτι του δημοτικού κήπου είναι το σπιτάκι του Άη Βασίλη, το οποίο θα είναι κάτι ξεχωριστό, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ξαναζωντανέψει κεντρική πλατεία και να καταστεί η περιοχή παράλληλος πόλος μεγάλης επισκεψιμότητας, με τη φιλοξενία ενός μεγάλου θεματικού πάρκου. Επιπλέον αλλαγές θα υπάρξουν και στο κομμάτι της Χριστουγεννιάτικης αγοράς. Όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι, θα υπάρχουν η Οργανωτική Επιτροπή και διαπαραταξιακή επιτροπή, οι οποίες θα λειτουργούν αλληλένδετα, με την Οργανωτική να θέτει προτάσεις, να λαμβάνονται οι αποφάσεις από τη διαπαραταξιακή, χωρίς να αποκλείονται τροποποιήσεις επί των αρχικών προτάσεων, και στη συνέχεια οι όποιες αποφάσεις να υλοποιούνται από την Οργανωτική.

Βέβαια, ως κυριότερη αλλαγή, ως συμπέρασμα από τη σύσκεψη, είναι αυτή της αλλαγής φιλοσοφίας της διοργάνωσης…

 

Χρ. Μαμσάκος: «Μια διαφορετική Ονειρούπολη που  θα προσφέρει στους επισκέπτες της την καλύτερη εμπειρία των εορτών»

 

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους φορέων, ανέφερε: «Η σημερινή συνάντηση όλων των φορέων αποδεικνύει την ενεργό συμμετοχή, αλλά και την αγάπη όλων για μια Ονειρούπολη με διαφορετική θεματολογία που μπορεί να ικανοποιήσει όλους. Ο μεγαλύτερος θεσμός των Χριστουγέννων σχεδιάζεται φέτος από ομάδα έμπειρων και ικανών ανθρώπων, οι οποίοι με γνώσεις, όρεξη και μεράκι θέτουν τις βάσεις μιας διαφορετικής Ονειρούπολης που  θα προσφέρει στους επισκέπτες της την καλύτερη εμπειρία των εορτών. Με μεθοδικότητα και φαντασία και σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Δράμας, προετοιμάζουμε να υποδεχτούμε τη φετινή διοργάνωση και είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη. Η Δημοτική μας Αρχή έχει θέσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να υλοποιήσουμε μια Ονειρούπολη πολλά υποσχόμενη. Διαψεύδοντας όλους όσοι προσπαθούν να μειώσουν το μεγαλείο αυτής της εκδήλωσης, είμαστε καθόλα έτοιμοι όλοι μαζί και ενωμένοι να δώσουμε την αίγλη αυτού του θεσμού που όλοι οι Δραμινοί έχουμε αγκαλιάσει, έχουμε στηρίξει, έχουμε απολαύσει, γιατί η Ονειρούπολη είναι όλων των Δραμινών. Για ακόμη μια φορά ευχαριστώ όλους τους εκπροσώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας».

 

Συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής

 

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, έχοντας ως καινοτομία τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον επιχειρηματικό – επαγγελματικό χώρο. Έτσι, πέρα από τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας συμμετείχαν και οι κ.κ. Αντώνης Σκουλίδης και Όθων Μουρμούρης, Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου και της ΟΕΒΕ Ν. Δράμας αντίστοιχα. Στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει και νέα προσπάθεια, έτσι ώστε να υπάρξουν στη διαπαραταξιακή εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης για να διαπιστώσουν ότι η Ονειρούπολη σχεδιάζεται σε νέες στέρεες βάσεις. Εξάλλου, ένας ακόμη από τους φετινούς στόχους είναι να μην υπάρξει το δικαίωμα αμφισβήτησης από οποιονδήποτε σε επίπεδο διαφάνειας, μέσω της ύπαρξης γκρίζων ζωνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ανοιχτά τις απόψεις τους, με τους Δημοτικού Συμβούλους να μην λειτουργούν με παραταξιακή λογική. Μάλιστα, υπήρξαν και τροποποιήσεις προς το καλύτερο των προτάσεων που τέθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή. Οι αποφάσεις που λήφθηκαν ήταν ομόφωνες. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε συμφωνία σχετικά με τον αριθμό, τα είδη και τα μισθώματα για τη Χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ μάλιστα υιοθετήθηκε και η πρόταση για δημιουργία Επιτροπής, η οποία θα ελέγχει τη Χριστουγεννιάτικη αγορά και στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι φορέων.

Σε επόμενες συνεδριάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής, με ειλημμένη απόφαση να κρατούνται πρακτικά, αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το σχεδιασμό της φετινής Ονειρούπολης και τις λεπτομέρειες λειτουργίας της.