ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Ο Σύλλογος Ποντίων Προσοτσάνης «Ο ΠΟΝΤΟΣ», ο Δήμος Προσοτσάνης, Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Ποντιακού Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάσθηκαν 10 εισηγήσεις και το Συνέδριο παρακολούθησαν 300 σύνεδροι από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Προσοτσάνης στις 21 και 22 Απριλίου 2018. Η επίσημη έναρξη έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απριλίου στις 5 μ.μ. με την παρουσίαση της Έδρας Ποντικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι εισηγήσεις της 1ης ημέρας των εργασιών περιελάμβαναν θεματολογία σχετική με τα πνευστά μουσικά όργανα του Πόντου (ιστορία, κατασκευή, τεχνικές παιξίματος). Ενώ οι εισηγήσεις τις 2ης ημέρας ήταν ένα ταξίδι στην περιοχή της Νικόπολης του Πόντου, με θέματα σχετικά με την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ενδυμασίες της εν λόγω περιοχής.

Και οι δύο ημέρες των εργασιών του Συνεδρίου είναι στη διάθεσή του κοινού διαδικτυακά, μέσα από το κανάλι του Δήμου Προσοτσάνης στο You Tube (https://www.youtube.com/user/dimosProsotsanis).

Οι σύνεδροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2019 στην Προσοτσάνη με την διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου Ποντιακού Πολιτισμού.

Τέλος, επιθυμία των συνδιοργανωτών είναι η στήριξη της προσπάθειας αυτής από την τοπική

κοινωνία και η καθιέρωσή του συνεδρίου αυτού σε ετήσια βάση.