Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «θερινό σινεμά», εκδήλωση που εδώ και τέσσερα χρόνια πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας, με δωρεάν προβολές ταινιών.

To «θερινό σινεμά» εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο Σύλλογος, μαζί και με άλλες δράσεις, που στόχο έχουν την ελεύθερη πρόσβαση των λαϊκών οικογενειών στον πολιτισμό, αυτή τη φορά σε συνεργασία με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας. Οι ταινίες που προβλήθηκαν είχαν αντιπολεμικό χαρακτήρα.

Ο Σύλλογος Γυναικών ανακοινώνει επίσης ότι στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης στη λαϊκή οικογένεια, διοργανώνει από κοινού με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Δράμας, τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις απογευματινές ώρες στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας (Ιπποκράτους 39).

Αφορά μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου, των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Τέλος, ο Σύλλογος Γυναικών καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, στις 9 Σεπτέμβρη. Πληροφορίες για τη μετάβαση και κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο: 6948-612073.

 

Εκδρομή – επίσκεψη στο Βόλο και στο νησί Παλαιό Τρίκερι

 

Στις 28 και 29 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδρομή – επίσκεψη στο Βόλο και στο νησί Παλαιό Τρίκερι από τους Συλλόγους Γυναικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με επικεφαλής το Σύλλογο Γυναικών Δράμας.

Την 28η Αυγούστου 2017 οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν ιστορικό περίπατο στο κέντρο του Βόλου, στα χνάρια των αγώνων του λαού ενάντια στη ναζιστική φασιστική κατοχή και της δράσης του ΕΑΜ ΕΛΑΣ τις περιόδους 1941-1944 και 1946-1949, με την καθοδήγηση του δημοσιογράφου, συγγραφέα – μελετητή Θανάση Κ. Βογιατζή και τη βοήθεια μελών του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Βόλου.

Την 29η Αυγούστου 2017 πενήντα ένας επισκέπτες μετέβησαν στο νησί του Τρίκερι και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο για τις αλύγιστες της ταξικής πάλης, προς τιμήν των 5.000 εξόριστων γυναικών που έζησαν εκεί σε αντίξοες συνθήκες κατά την περίοδο 1949-1953.

Ακολούθησε περιήγηση στο νησί με το Θανάση Βογιατζή στα σημαντικότερα μέρη της δύσκολης καθημερινότητας των εξόριστων γυναικών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Δράμας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο Θανάση Βογιατζή για τις ξεναγήσεις και στη Λίλα Στεργίου, μέλος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Βόλου, για τη συνεργασία και τη βοήθεια που παρείχαν στις διοργανώτριες της εκδρομής.