Στην εφημερίδα «Real News» (Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023) μίλησε ο Δραμινός δικηγόρος και λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Γρηγόρης Μ. Μιχαηλίδης, σχετικά με την υπόθεση του 36χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε τον 16χρονο γιό της συντρόφου του και ότι αποπειράθηκε να βιάσει τον 15χρονο φίλο του.

Ο κ. Μιχαηλίδης, σε συνεργασία με τον συνάδελφο του κ. Όθωνα Παπαδόπουλο, έχει αναλάβει τη νομική υποστήριξη της οικογένειας του 15χρονου, η αρχική καταγγελία του οποίου οδήγησε στη συνέχεια σε περαιτέρω αποκαλύψεις για τις φερόμενες πράξεις του κατηγορούμενου, για τον οποίο, μετά την απολογία του, διατάχθηκε η προσωρινή κράτησή του.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μιχαηλίδη έχει ως εξής:

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση η αστυνομική και η εισαγγελική αρχή κινηθήκαν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά των εντολέων μου άρχισε να ξετυλίγεται με ενάργεια το κουβάρι της εγκληματικής αυτής ιστορίας. Μετά και την προφυλάκιση του κατηγορούμενου δηλώσαμε, σε συνεργασία με τον συνάδελφο Όθωνα Παπαδόπουλο, υποστήριξη της κατηγορίας, ώστε να έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία και ενημέρωση.

Δύο είναι τα σημεία που θα ήθελα να επισημάνω.

Πρώτον, ότι όλα ήρθαν στο φως επειδή ο υιός των εντολέων μου αποφάσισε να μιλήσει αμέσως, χωρίς ενδοιασμό ή καθυστέρηση. Όπως και οι γονείς του κινήθηκαν άμεσα, αποφασιστικά και αρμοδίως. Μόνο με αυτό τον τρόπο κατέστη δυνατό να έρθει στην επιφάνεια και η δεύτερη περίπτωση του έτερου 16χρονου, η οποία είναι και η πλέον σοβαρή και εγκληματική. Επομένως, θα πρέπει η οικογένεια και το σχολείο να ενθαρρύνουν, αλλά και να εκπαιδεύουν, του ανήλικους στην ασφαλή εκμυστήρευση οποιασδήποτε κατάστασης σε βάρος τους που τους προβληματίζει, στεναχωρεί, θίγει ή τραυματίζει, σωματικά και ψυχικά.

Δεύτερον, σε αυτή την υπόθεση κρινόμαστε όλοι και κυρίως οι Αρχές για τον τρόπο με τον οποίο θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα υπερευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ανηλίκων».