Ολοκληρώνεται σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, το Tentart Festival 2019, το οποίο διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Art’n’Roll για 5η χρονιά στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα. Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει πλήθος δράσεων. Συναυλίες, κινηματογράφος, θέατρο, εργαστήρια, yoga, διαδρομές στην πόλη, δραστηριότητες για παιδιά, stand up comedy. Η είσοδος είναι ελεύθερη, γιατί, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η τέχνη βρίσκεται παντού, αρκεί να την δεις!

Το Tentart Festival διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Art’n’roll, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2013 στη Δράμα σε μη κερδοσκοπική βάση και έχει σκοπό κοινωφελή, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό. Κύριες δραστηριότητες του συλλόγου είναι ο συντονισμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, οι διαδρομές στην πόλη (City Walks) και το Tentart Festival.

Εδώ και 5 χρόνια ο σύλλογος πραγματοποιεί το ετήσιο υπαίθριο φεστιβάλ τεχνών Tentart, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες θέτοντας ως προτεραιότητά του την συμπερίληψη του συνόλου των πολιτών της τοπικής κοινότητας με τρόπο διαδραστικό και συμμετοχικό.

Το φεστιβάλ δρα ως αρωγός επικοινωνίας της τοπικής κοινότητας με τις τέχνες και τον πολιτισμό και καθιστά τη Δράμα τόπο συνάντησης και φιλοξενίας, ενός σημαντικού αριθμού ατόμων, που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στη διοργάνωσή του, καθώς και των καλλιτεχνών, των επισκεπτών και φίλων των δράσεων του συλλόγου.

 

Το σημερινό πρόγραμμα

 

Γρασίδια Αγίας Βαρβάρας

18.30 Tai chi με τον Λευτέρη Νταβαρέλα

18.30 «Πετάω τα πρέπει και τα μη», βιωματικό σεμινάριο με την Βίκυ Γρηγοριάδου *

19.00 City Walks 2 Διαδρομές στην πόλη *

Κατά τη διάρκεια των City Walks θα παρουσιαστούν performances από τους; Πολένα Κόλια Πέτερσεν και Κυριάκο Αποστολίδη

Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας

19.30 Yoga για όλους με την Αλεξία Κολέτσου – Yoga Basement *

Γρασίδια Αγίας Βαρβάρας

20.30 Εναέρια ακροβατική τέχνη «Aerial Silks» με την Αλίκη Κωνσταντινίδου – Yoga Basement *

20.30 Disco Party feat Drum Kicks Band & DJ Παντελής Νασιλειάδης

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου θα φιλοξενηθούν δύο πωλητές του περιοδικού δρόμου ΣΧΕΔΙΑ

*Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητης η δήλωση συμμετοχής: www.tentartfestival.eu/simmetoxi/