ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΠΟΤΑ Λ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗ

 

  • «Είμαστε περήφανοι, ως ΔΕΚΠΟΤΑ, γιατί με ελάχιστα χρήματα κάνουμε σπουδαία και πολύ μεγάλα πράγματα και γιατί θα δώσουμε πολύ μεγάλη χαρά μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα του κορωνοϊού»
  • Ξεκίνημα των εκδηλώσεων με drive-in cinema (προβολή της ταινίας «Ευτυχία») και ντίσκο βραδιά drive-in στις 29 και 30 Ιουνίου αντίστοιχα, στο πάρκινγκ του γηπέδου «Δ. Κραχτίδης», δωρεάν για το κοινό

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Συνέντευξη τύπου, μέσω της οποίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πολιτισμού της ΔΕΚΠΟΤΑ για το καλοκαίρι του 2020, παραχώρησε την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, ο Πρόεδρος της επιχείρησης κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, στο αίθριο των γραφείων της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλλινικίδης πρόκειται για ένα «πλούσιο πρόγραμμα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, για το οποίο είμαστε περήφανοι, ως ΔΕΚΠΟΤΑ, αφενός γιατί με ελάχιστα χρήματα κάνουμε σπουδαία και πολύ μεγάλα πράγματα και αφετέρου γιατί θα δώσουμε πολύ μεγάλη χαρά μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα του κορωνοϊού, να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του, να διασκεδάσει και να ψυχαγωγηθεί».

Η αρχή των εκδηλώσεων θα γίνει την Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 21.30, με την προβολή της ελληνικής ταινίας «Ευτυχία» στο πλαίσιο drive-in cinema (παρακολούθηση κινηματογράφου μέσα από το αυτοκίνητο), στο πάρκινγκ του γηπέδου «Δ. Κραχτίδης». «Θεωρώ ότι οι Δραμινοί θα τιμήσουν αυτή την εκδήλωση και θα είναι όλοι εκεί», σημείωσε ο κ. Καλλινικίδης.

Επίσης, την Τρίτη 30 Ιουνίου, στις 22.00, πάλι στο πάρκινγκ του «Δ. Κραχτίδης» θα πραγματοποιηθεί ντίσκο βραδιά drive-in με dj της πόλης. «Και ο κινηματογράφος και η ντίσκο θα είναι εντελώς δωρεάν για όλους» ανέφερε ο κ. Καλλινικίδης και απεύθυνε παράκληση η προσέλευση του κοινού να γίνει λίγο νωρίτερα, γιατί πρόκειται για εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με αυτοκίνητα και έχει μια διαδικασία, πιθανόν λίγο χρονοβόρα.

Ο κ. Καλλινικίδης επεσήμανε ότι το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουνίου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο ανδριάντα του Στρατηγού Μιχαλόπουλου στο συνοικισμό του Αρκαδικού, ενώ την Τετάρτη 1 Ιουλίου δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου και αμέσως μετά, στις 11.30, επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα της Ελευθερίας.

Συνεχίζοντας την αναφορά στο καλοκαιρινό πρόγραμμα δράσεων της ΔΕΚΠΟΤΑ, ο Πρόεδρος της επιχείρησης σημείωσε ότι στις 6 Ιουλίου θα ξεκινήσει το summer camp πολιτισμού για παιδιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Δράμα. Όπως εξήγησε, «30 περίπου παιδιά θα μπορέσουν να ζήσουν ένα camp πολιτισμού με σημείο αναφορά την ΔΕΚΠΟΤΑ και τον περιβάλλοντα χώρο της Αγ. Βαρβάρας, με βιωματικές και διαδραστικές δράσεις που θα αναπτυχθούν για πρώτη φορά. Νομίζω θα είναι μια αξέχαστη ανάμνηση και εμπειρία για τα παιδιά, γιατί πραγματικά είναι σχεδιασμένο έτσι όπως εφαρμόστηκε αλλού με μεγάλη επιτυχία».

Τα φετινά «Ελευθέρια» θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 27 Ιουλίου, ενώ από τις 19 έως τις 26 Ιουλίου, στην πλατεία Ελευθερίας θα γίνει η 27η Γιορτή Βιβλίου. Όπως είπε ο κ. Καλλινικίδης, αυτές οι εκδηλώσεις συμπίπτουν, καθώς «υπάρχει στενότητα χρόνου, δεδομένου ότι οι εκδηλώσεις επιτρέπονται από 15 Ιουλίου και μετά». Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ υπογράμμισε πως «όλες οι εκδηλώσεις θα τηρούν τα μέτρα ασφάλειας, θα υπάρχει security, θα υπάρχουν τα μέτρα προστασίας, τα μέτρα υγιεινής, τα αντισηπτικά και όλα όσα χρειάζονται προκειμένου να προφυλαχτούμε κι εμείς, αλλά να προφυλάξουμε και τον κόσμο που θα επισκεφθεί αυτές τις εκδηλώσεις».

Μια ακόμη δράση της ΔΕΚΠΟΤΑ το φετινό καλοκαίρι είναι το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακά Πισία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28, 29 και 30 Ιουλίου. Ο κ. Καλλινικίδης έκανε λόγο για «μια ξεχωριστή γιορτή στην οποία θα αναφερθούμε εκτενώς όταν θα έρθει η ώρα, λίγες ημέρες πιο πριν».

Όσον αφορά τις δράσεις του Αυγούστου, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ επεσήμανε ότι τότε θα ξεκινήσουν οι θεατρικές παραστάσεις, σημειώνοντας ότι «ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον το ΔΗΠΕΘΕ της Κοζάνης, ο θεατρικός θίασος με τον κ. Φιλιππίδη, με τον κ. Κυριακίδη και άλλους γνωστούς ηθοποιούς, οι οποίοι θέλουν να επισκεφτούν την πόλη μας και είμαστε σε συνεννόηση ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν, όπως και το θέατρο σκιών». Επίσης μέσα στον Αύγουστο θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Dramaica στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας, καθώς και 3-4 συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες.

«Έτσι θα γεμίσουμε το καλλιτεχνικό καλοκαίρι πολιτισμού της Δράμας» ανέφερε ο κ. Καλλινικίδης, ο οποίος, ολοκληρώνοντας την παρουσίαση, ευχήθηκε «να έχουμε όλοι ένα καλό καλοκαίρι, υγιές, ασφαλές και να περάσουμε πάρα πολύ όμορφα».

 

«Εμείς, ως ΔΕΚΠΟΤΑ, προχωράμε μπροστά»

 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο κ. Καλλινικίδης ρωτήθηκε από την εφημερίδα «Εργασία… συν» για την Ονειρούπολη και για το αν η ΔΕΚΠΟΤΑ εμπλέκεται στο σχεδιασμό της φετινής διοργάνωσης. Όπως είπε ο Πρόεδρος της επιχείρησης, «όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ονειρούπολης ανήκουν στη ΔΕΚΠΟΤΑ, ακόμη και το όνομά της είναι κατοχυρωμένο με ΦΕΚ στη ΔΕΚΠΟΤΑ, ωστόσο η ΔΕΚΠΟΤΑ, γνωρίζετε, κατόπιν απαίτησης των αντιπολιτεύσεων, δεν θα διοργανώσει φέτος την Ονειρούπολη. Κατά συνέπεια, δεν γνωρίζουμε από εκεί και πέρα κι ούτε θέλουμε να πολυασχοληθούμε με το θέμα της Ονειρούπολης όσον αφορά τη φετινή της διοργάνωση».

Επίσης, ο κ. Καλλινικίδης ρωτήθηκε από την «Εργασία… συν» για την επιχορήγηση της ΔΕΚΠΟΤΑ από το Δήμο Δράμας, καθώς στον προϋπολογισμό είχε ψηφιστεί κονδύλιο μόνο για το πρώτο εξάμηνο, καθώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θεωρούσαν ότι στις 30 Ιουνίου θα γίνει η λύση της επιχείρησης. Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε: «Πράγματι το α’ εξάμηνο ψηφίστηκαν 300.000 ευρώ για το σχέδιο δράσης, γιατί η ΔΕΚΠΟΤΑ επιχορηγείται για ένα σχέδιο δράσης το οποίο καταθέσει και μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλες οι εκδηλώσεις. Ακόμη και οι προαναφερόμενες. Για το β’ εξάμηνο έχουμε ζητήσει άλλες 150.000 ευρώ, τα οποία χρήματα αναφέρονται στις μισθοδοσίες και στα λειτουργικά έξοδα και ελάχιστα χρήματα για τις δράσεις του β’ εξαμήνου. Και λέω ελάχιστα γιατί είναι επίσης δεδομένη και ειλημμένη η απόφαση των αντιπολιτεύσεων ότι δεν θέλουν να χρηματοδοτήσουν τη ΔΕΚΠΟΤΑ. Θεωρώ ότι εμείς, ως ΔΕΚΠΟΤΑ, προχωράμε μπροστά. Το δείχνουμε άλλωστε και με τις ανακοινώσεις μας. Είναι ένας φάρος πολιτισμού. Η ΔΕΚΠΟΤΑ παράγει πολιτισμό. Είναι πάρα πολύ μεγάλο λάθος όσων σκέφτηκαν να πολεμήσουν με αυτό τον τρόπο τη ΔΕΚΠΟΤΑ, αλλά εμείς θα βαδίσουμε και θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θεωρούμε σωστό, σύμφωνα με τον κανονισμό από τον οποίο διέπεται η λειτουργία της ΔΕΚΠΟΤΑ και θεωρώ ότι δεν θα ξαναμπούμε στη λογική της αντιπαράθεσης, διότι στο φινάλε όλοι κρινόμαστε».